8 karácsonyi film a Netflixről, ha még nem engeded el az ünnepi hangulatot

2022. december 26.
A karácsonyi időszakban a legtöbben szórakoztató, pihentető, vicces vagy éppen szívmelengető filmekre vágyunk. Ilyenkor persze belefér a limonádé is, de ezt a műfajt is lehet jól és rosszul csinálni – mi most 8 olyan filmet ajánlunk a Netflix kínálatából, amit őszintén lehet élvezni!

A Reszkessetek, betörők!-sorozat és a Hull a pelyhes még mindig minden évben lemegy a tévében, de vannak jóval izgalmasabb karácsonyi filmek, amelyek tényleg képesek újat mutatni a műfajban, vagy legalábbis tökéletesen hozni az előírt receptet. Ilyeneket gyűjtöttünk most össze!

netflix-karacsonyi-film-osszeallitas

1. Alkalmi randevú (Holidate)

Senki sem szeret egyedül lenni karácsonykor, ezért a megrögzött szingli Sloane (Emma Roberts) és a jóképű Jackson (Luke Bracey) megegyeznek abban, hogy egymás partnerei lesznek az ünnepi időszakra  – persze totálisan meglepő és váratlan módon végül valódi érzések szövődnek köztük. Az Alkalmi randevú nem kifejezetten eredeti, de a karaktereknek köszönhetően abszolút szórakoztató karácsonyi romkom.

netflix-karacsonyi-film-osszeallitas

2. Karácsonyi románc (Falling for Christmas)

Lindsay Lohan nagy visszatérése vitán felül kötelező karácsonyi film az idén. Ez a produkció tökéletesen követi a karácsonyi családi film formuláját: tanulságos jellemfejlődés a karácsonyfa árnyékában, jótékonyság, szerelem, habos kakaó – mi kell még?

netflix-karacsonyi-film-osszeallitas

3. Holiday

A Holiday olyan klasszikus, amit egyetlen évben sem lehet kihagyni! Egyike azoknak a nagyon kevés karácsonyi filmeknek, amik TÉNYLEG jók: szerethető, vicces, bájos, megható. Ha valaki még nem látta volna: a sztori szerint a szerelmi bánatból menekülő brit Iris (Kate Winslet) és a túlhajszolt életet élő amerikai filmproducer, Anna (Cameron Diaz) házat cserél az ünnepi időszakra, hogy így meneküljön el saját életéből. A karácsonyuk azonban sokkal jobban alakul, mint ahogy tervezték, amikor olyan jó fej és jóképű idegenekkel találkoznak új otthonukban, mint Miles (Jack Black) és Graham (az önmagában is karácsonyi csodának számító Jude Law).

netflix-karacsonyi-film-osszeallitas

4. Karácsonyi krónikák (The Christmas Chronicles)

Klasszikus karácsonyi mese az ünnep csodájáról, magával a Télapóval a főszerepben! A tökéletes családi szórakozást ígérő Karácsonyi krónikák (aminek egyébként több része is van, de valójában csak az első sikerült igazán jól) egy nehéz időszakban lévő testvérpár kalandjait követi nyomon, amely túlzott kíváncsiságával óriási kalamajkába keveri a Télapót – így végül segíteni kell neki megmenteni a karácsonyt!

netflix-karacsonyi-film-osszeallitas

5. Karácsonyi meglepi (Happiest Season)

Még mindig ritka, hogy a karácsonyi románc főszereplője ne egy heteroszexuális pár legyen – már csak ezért is érdemes megnézni a Karácsonyi meglepit, amiben Abby (Kristen Stewart) és Harper (Mackenzie Davis) játsszák a főszerepet. A történetnek a karácsony adja meg a keretét, de a coming out kérdése a legfőbb témája – persze ez csak a szerelmi dráma alapja, nem kell véresen komoly mélylélektani elemzésre számítani.

netflix-karacsonyi-film-osszeallitas

6. Behavazva (Let It Snow)

Ez a film kifejezetten üdítő darab: fiatalok életének nehézségei, örömei és szerelmei fonódnak össze egy hóviharos karácsonyestén. A villanásnyi történetekből kirajzolódó kép bájos és szórakoztató, és miközben az érzelmi hatások tekintetében abszolút a kötelező karácsonyi formulát hozza, a cselekményben mégis egészen friss tud lenni. Külön izgalmas, hogy nagyjából ismeretlen, fiatal arcokat nézhetünk.

netflix-karacsonyi-film-osszeallitas

7. Klaus – A karácsony titkos története (Klaus)

Ki mondta, hogy az animációs filmek csak gyerekeknek valók? A Klaus egy kifejezetten szép, egyedien szőtt karácsonyi mese, ami a Télapó alternatív eredettörénetét rajzolja fel. A postaigazgató lusta fiának egy zord kisvárosban kell bizonyítania rátermettségét, ahol megismerkedik egy mogorva (de a lelke mélyén nagyon is jóságos) játékkészítővel is. Ami először csak öncélú trükk volt, később igazi küldetéssé válik a főhős, Jesper számára, és újra értelmet ad Klaus életének is. Ez a rajzfilm jó eséllyel meghatóbb az összes karácsonyi filmnél, és még a vizuális világa is nagyon különleges!

netflix-karacsonyi-film-osszeallitas

8. Másnap(os) karácsony (The Night Before)

Ha nem kifejezetten megható vagy szívmelengető karácsonyi filmet keresünk, és még mindig bírjuk a közepesen jó fej gimis fiúk humorát, mindenképpen nézzük meg a Seth Rogen, Joseph Gordon-Lewitt és Anthony Mackie főszereplésével készült Másnap(os) karácsonyt – magyarul elég suta lett a címe, ez senkit ne rettentsen el. Altesti humor, drogos megőrülés és rengeteg illetlen poén került ebbe az iszonyú vicces karácsonyi filmbe, ami tényleg tökéletes kikapcsolódást jelent két családi étkezés között.

Fotó: Netflix, Wikipedia

Olvass tovább!