Mindenkinek, még a macskának is szuperereje van a legújabb brit vígjátéksorozatban

2023. január 22.
A Disney+-ra január 25-én érkezik meg az új, saját gyártású brit vígjátéksorozat, A rendkívüli. Emma Moran írónő és a Megszállottak viadala producereinek új sorozatának középpontjában a szupererő, vagy épp annak a hiánya áll.
Mindenkinek, még a macskának is szuperereje van a legújabb brit vígjátéksorozatban

A rendkívüli lesz a legújabb Disney+ saját gyártású sorozata, amely a streaming platformon debütál, az Esküvőiszezon című romantikus-komikus akcióthriller és a Példaképünk, Beckham című dokusorozat után, amelyek már elérhetőek a platform felületén.

A rendkívüli (Extraodrinary) világában a 18. születésnapjára mindenkinek kifejlődik a szuperereje. Kivéve Jent, aki 25 évesen még mindig arra vár, hogy megtudja, mi az ő különleges képessége. Pedig nem válogatna, sőt! Beérné bármivel, legyen az akár extrém gyorsaság, lézerszem, vagy csupán annyi, hogy elsőre jól teszi be az USB-be a pendrive-ot. Egyszerűen képtelen tovább lendülni ezen a problémán, és a helyzetén az unalmas partikellék boltos munkája sem segít.

Mindenkinek, még a macskának is szuperereje van a legújabb brit vígjátéksorozatban

A szerelmi élete sem rózsás: időnként összejön egy fura figurával, Luke-kal, akinek különösen idegesítő képessége, hogy tud repülni. Szerencsére Jennek ott van a legjobb barátnője, Carrie, aki mindig megakadályozza, hogy túl mélyre süllyedjen az önsajnálatban. Az iskola óta elválaszthatatlanok, kapcsolatuk már-már inkább testvéri, mint baráti, szükség esetén pedig egymás szárnysegédjei.

A két barátnő egy kelet-londoni lakásban él Kashsel, aki már régóta Carrie párja. Carrie képes a halottakkal beszélni, de úgy érzi, éppen a képessége árnyékolja be személyiségét: érdekelne valakit egyáltalán ő, ha rajta keresztül halottakkal is lehet beszélgetni? Kash nagyon komolyan veszi saját szupererejét, vagyis az idő visszaforgatásának képességét és nem is rest kihasználni azt. Jóváteszi például a kisebb kínos helyzeteket vagy megváltoztatja azokat a pillanatokat, amikor éppen megbántja a már amúgy is régóta szenvedő Carrie-t.

Mindenkinek, még a macskának is szuperereje van a legújabb brit vígjátéksorozatban

A negyedik lakó egy kóbor macska, akinek köszönhetően kiderül, hogy még a macskáknak is több szupererejük van, mint Jennek. A lány ebben a nagy, zűrzavaros világban kis reménnyel és rengeteg kétségbeeséssel felfegyverkezve indul el, hogy megtalálja saját szuperképességét. Útközben talán elfogadja saját magát és megbékél helyzetével is.

A rendkívüli főszereplői gárdáját olyan feltörekvő brit tehetségek alkotják, mint Máiréad Tyers (Jen), Sofia Oxenham (Carrie), Bilal Hasna (Kash) és Luke Rollason (Jizzlord). A sorozat szereplői között találjuk még Siobhan McSweeneyt (Jen anyukája, Mary), Robbie Geet (Jen mostohaapja, Ian), Safia Oakley-Greent (Jen féltestvére, Andy) és Ned Porteoust (Luke). A sorozat írója Emma Moran, egy kiemelkedően tehetséges és páratlan stílussal rendelkező fiatal író.

Toby McDonald (Ragdoll), Jennifer Sheridan (Rules of the Game) és Nadira Amrani (On the Edge) rendezőként működött közre az újszerű vígjátékban, ami a fiatalságról és az önállósodás kihívásairól szól egy olyan zavaros világban, ahol Jen mindig is legfeljebb csak „átlagos” lehet. A rendkívül” producerei Sally Woodward Gentle, Lee Morris és Charles Dawson, a Sid Gentle Films, a Megszállottak viadala mögött álló, BAFTA-, Golden Globe-, Emmy- és Peabody-díjas produkciós cég. A sorozat producere Charlie Palmer, executive producere pedig Johanna Devereaux, a Disney+ for Scripted Content alelnöke.

Forrás: Disney+