5 sorozat, amit látnod kell, ha szereted A Bridgerton családot

2022. augusztus 23.
A régenskorszakban játszódó sorozat nézők milliárdjainak rabolta el a szívét világszerte, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a Netflix már a harmadik és negyedik szezonját is berendelte. Ám, hogy addig se unatkozz, míg ezek elkészülnek, nézz szét a listánkon, hogy megtalálhasd az új kedvencedet!

Bár már elkezdődött A Bridgerton család harmadik évadának forgatása, sajnos még hosszú hónapokat kell várnunk arra, hogy láthassuk kibontakozni Penelope (Nicola Coughlan) és Colin (Luke Newton) románcát – hiszen várhatóan 2023-ban debütál majd a Netflixen a drámasorozat új szezonja. A streamingszolgáltató egyik legnépszerűbb szériája valószínűleg a jövőben is nézettségi adatokat dönt majd, annak ellenére, hogy – lássuk be – pusztán habkönnyű szórakozásról van szó.

Bridgertonéknak hála kiszakadhatunk a valóságból és elmerülhetünk a régenskorszak világában: az intrikával, pletykákkal, romantikával és fülledt jelenetekkel teli történet követése közben különlegesen szép kosztümökben gyönyörködhetünk. Ez a recept egyszerűen sikerre van ítélve – nem véletlen, hogy elég sokan követték már azt az évek során. Össze is gyűjtöttünk néhány hasonló sorozatot, amivel elütheted az időt A Bridgerton család harmadik évadának bemutatásáig.

A castamari szakácsnő (The Cook of Castamar)

Talán a Netflix 12 részes spanyol miniszériája emlékeztet majd a legjobban A Bridgerton családra. Adott egy szerelmespár egy előkelő, kosztümös társaságban, ám a fiatalok csak hosszas vágyakozás után találhatnak végre egymásra. Ám míg a főszereplők románca kifejezetten lassan forr ki, addig a mellékszereplők kimondottan szabad szellemiségben élik az életüket… Egyébként a két sorozat közel 100 év különbséggel játszódik az időben: A Bridgerton család 1813 Londonjába, A castamari szakácsnő 1720 Madridjába repít minket vissza. A főszereplője Clara Belmonte (Michelle Jenner), aki Castamar hercegének (Roberto Enríquez) konyhájában kezd el dolgozni szakácsként. Ám a munkaadói nem tudják, hogy a lány agorafóbiával küzd egy őt ért trauma óta, és nem mer kilépni a négy fal közül…

Nagy Katalin – A kezdetek (The Great)

Bár szereted A Bridgerton családot, azért a romantika mellett a (szarkasztikus) humort is nagyra értékeled egy sorozatban? Akkor legyen a Nagy Katalin – A kezdetek a következő a lejátszási listádon! A csak részben megtörtént eseményeken alapuló sorozat nem csak a nézőket, a kritikusokat is lenyűgözte – főleg azért, mert a Nagy Katalint és III. Pétert alakító Elle Fanning és Nicholas Hoult kettőse fantasztikusan működik a vásznon. Ráadásul mindketten bebizonyították, hogy drámai és komikus színészként is elképesztően tehetségesek – a jelenleg kétévados sorozatban ugyanis folyamatosan váltják egymást a szatirikus és a megrázó pillanatok. A sorozatot Emmy-díjra is jelölték. Nem véletlen, hogy érkezik majd a harmadik évad is, itthon az HBO Maxon találod.

Outlander – Az idegen (Outlander)

Már hat évad is megjelent a Sam Heughan és Caitriona Balfe főszereplésével készült Outlander – Az idegen drámaszériából, így ezzel akár több hétre vagy hónapra is lefoglalhatod magad. A Diana Gabaldon regényeit feldolgozó sorozat egy Claire Randall nevű nővérről szól, aki a 2. világháború után szabadságra indul férjével, ám a vakáció egy időutazással ér véget, hiszen egy varázserővel bíró kő visszarepíti őt 1743-ba, ahol megismeri a brit vöröskabátosok ellen harcoló Jamie Frasert… és a hetek múlásával egyre kevésbé akar visszatérni a házastársához. Csekkold a Netflixen.

Gentleman Jack (Gentleman Jack)

Az 1800-as évek Angliája sokakat megihletett, például a Gentleman Jack alkotóit is – ám ők tényleg a valóságot vették alapul, mivel a főhősük az az Anne Lister (Suranne Jones) nevű nő, aki titkos kódokkal íródott, rejtélyes naplót vezet a leszbikus kapcsolatairól, amelyet csak ő képes megfejteni. A két évadot megélt sorozat megtörtént esetet dolgoz fel, és Anne Lister több mint négymillió szót tartalmazó feljegyzéseit használták fel a forgatókönyvhöz. Itthon az HBO Max műsortárában találod.

Sanditon (Sanditon)

Voltak, akik megvádolták a Bridgerton-könyvsorozat szerzőjét, Julia Quinnt azzal, hogy a művei túlságosan emlékeztetnek Jane Austen utolsó, befejezetlen regényére, a Sanditonra – ami úgyszintén a régenskorszakban játszódik. A történet szerint Charlotte (Rose Williams) Sanditonba, egy kis tengerparti faluba költözik és találkozik Sidney-vel (Theo James) – de persze Jane Austen, akinek több regényéből is készült filmadaptáció, ezt a főhősnőjét sem kímélte meg a drámai fordulatoktól és a bonyolult viszonyoktól…A szériát az Amazon Prime-on lehet megnézni.

Fotó: Liam Daniel/Netflix

Ajánlhatunk még pár sorozatot?