Ennyit ér a világ leggazdagabb macskája

2023. január 19.
A Nala nevű macska Instagram-influenszerként kereste meg figyelemre méltó vagyonát, ráadásul még Guinness-rekordot is tart!

Ma már teljesen normális dolognak számít, hogy a házi kedvenceink is lehetnek influenszerek. Azt viszont sokan nem is tudják, hogy ezek az állatok milyen tetemes vagyonra tehetnek szert közösségi médiás munkájukkal. A macskák között az egyik leghíresebb Nala: Nala_cat oldalán jelenleg 4,4 millió követőt számol. Ezzel egyébként ő tartja a legtöbb Instagram-követővel bíró macska Guinness-világrekordját is.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

A hírnév mellé pedig természetesen pénz is jár. Nala macska például 100 millió dollárt, vagyis nagyjából 36 milliárd forintot ér. Szép teljesítmény egy olyan élőlénytől, aki többnyire heverészéssel tölti az idejét. Nala egyébként nemcsak Instagram-hirdetésekkel és influenszerkedéssel keresi a pénzét, de már saját macskaeledel-biznisze is van (ez a Love, Nala néven fut).

A tehetős macska egyébként csak a világ második leggazdagabb házi kedvence. Előtte áll a VI. Gunther névre keresztelt németjuhász, aki 500 millió dollárt ér – de a macskák között továbbra is egyértelműen Nala a befutó.

Nala egyébként egyáltalán nem fényűző háttérből jön: egyszerű kóbormacskaként indult az élete, és csak trendérzékeny befogadóinak köszönheti, hogy mára az utcától egyenesen a világhírig jutott.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images