10 év után új közös dalt ad ki Sia és Kylie Minogue

2024. február 17.
Sia nyolc év után új nagylemezzel jelentkezik május 3-án. Olyan vendégelőadókat halhatunk rajta, mint Kylie Minogue, akivel tíz év után új közös dalt adnak ki.
10 év után új közös dalt ad ki Sia és Kylie Minogue

A bejelentés a Reasonable Woman album első előfutárával, egy igazi pop hittel érkezett. A megjelent Dance Alone-t Sia egy másik Grammy-díjas pop ikon, Kylie Minogue közreműködésével készítette el. Nem ez a két díva első közöse, Kylie Kiss Me Once című albumán dolgoztak együtt először, de tíz év után újra egyesítették erejüket, hogy egy vidám hangulatú újdonsággal örvendeztessék meg rajongóikat.

A dal egy modern köntösbe öltöztetett, abszolút diszkósláger, és a címe sem véletlen, hiszen jó, ha az első fél percet kibírja ülve a hallgató. A hangulatot a felvétellel érkezett szövegvideó is tökéletesen visszaadja, a dinamikus mozgások, a színek és az effektek mind a nyolcvanas évek táncos klubkultúráját idézik.

Semmi kétség, nincs még egy olyan előadó a világon, mint Sia, hiszen tíz év leforgása alatt egy háttérben foglalkoztatott indie pop vokalistából a világon mindenhol ismert szupersztárrá vált. Tette mindezt úgy, hogy arcát sosem mutatta, művészetébe sosem engedett beleszólást, elképzeléseiben megalkuvást nem ismert, és soha nem hagyta, hogy más határozza meg, mi teszi őt popdívává.

Izgalmas nyitány a ma megjelent kollaboráció a tavasszal érkező albumhoz, amire, bár számtalan fantasztikus single érkezett közben, nyolc évet várhattak a hűséges rajongók. Ráadásul nem a Dance Alone az egyetlen izgalmas duett a korongon, többek között Paris Hilton, és az Euphoria című sorozat ikonikus zenei megálmodója, Labrinth is beugrott egy-egy közös dalra.

Utóbbival szintén nem először dolgozott együtt Sia, LSD című, Diplóval is közösen jegyzett projektjük 2019-ben látott napvilágot. A seregnyi fantasztikus közreműködő előadó mellett számtalan méltán elismert producer, hangmérnök és szerzőtárs dolgozott az albumon, köztük benny blanco, Rosalía és Greg Kurstin is, aki Adele legutóbbi két albumán is rajta hagyta keze nyomát.