Július 3-án kezdődik a Kolorádó, fellép a Carson Coma és Deva is

2024. június 28.
Minden idők legszínesebb Kolorádója várható idén július 3. és 6. között, több nemzetközi fellépővel, hazai, arénákat megtöltő produkciókkal és a kedvenc feltörekvő zenekarainkkal. Mindezt ráadásul egy helyen, négy nap leforgása alatt a nagykovácsi erdőben.
Július 3-án kezdődik a Kolorádó, fellép a Carson Coma és Deva is

A Carson Coma, DEVA és a Freakin’ Disco is csatlakozik a már bejelentett Krúbi, Analog Balaton, Co Lee és az Elefánt mellé a Kolorádó fellépőinek névsorában. Koncertezik a Dope Calypso és az újra összeállt Makrohang is. Erősödik a női élőzenei vonal: lesz Nagy Emma Quintet, Csinszka és Sena Dagadub.

Elektronikus zenei fronton is jöttek új izgalmak a nemzetközi nevekkel. Gigi FM és Polygonia közös szettje misztikus technomágia lesz a cserkészpark csillagai alatt. Rey Colino felkapott 90’s hangzással pezsdíti a house világát és piszkos, groovy technóval érkezik Alarico. A Red Axes, Nicola Cruz, Blawan, Call Super, Chlär és upsammy pedig már tavaly csatlakozott a lineuphoz.

A Kolorádó idén is vállalja, amit vállalni kell: kísérleti formációk törik majd meg a könnyűzenei hullámokat: hallható lesz a Csicskakoporsó, a Mesmerismus és a Porteleki Árok nevet viselő projekt is. Idén először lesz d’n’b a The Hive csapat kíséretében, és felkerült Mankind, Aga2l, Barbad, Hexcode, Slym & Szoliver, Bodoo, Jaffa Surfa és Galactic Jackson is.

Nem csak zene

A fesztivál kiemelkedő abban, hogy megmutassa, a fesztiválozás több, mint éjszakai bulizás, lehetőség új dolgok felfedezésére, offline kapcsolatok építésére és a közösségben levés jótékony hatásainak megtapasztalására. A nagykovácsi cserkészparkban a nappalok is népszerűek, közel 100 programot pörgetnek max. kapacitáson.

A Hodworks és Artmenők közös előadása, az Idol a fogyatékkal élők világára irányítja a figyelmet, úgy, hogy közben felold minden külső és belső gátat. Témájában nem kevésbé komoly Az Életem Értelme, de igazi keserédes humor lengi körül, mint a Hétpróbás Társulat minden darabját. 

Az áltudományok és összeesküvés-elméletek működési módját Krekó Péter és Falyuna Nóra boncolgatják a Merengő moderálásában. Az Erdei Iskolában téma lesz a szex és drogedukáció, a jogaink necces helyzetekben és a kisebbségek megismerése. A Háttér Társaság, a Psyhelp, a TASZ és az Élő Könyvtár aktivistái már biztos feltűnnek tanár szerepben. A Képző.Art Elidéző Kertjében pedig átfilozofálhatjuk a délutánt.

Közösen zenélhetünk egy énekóra keretein belül az Offcourse csapat kütyüinek segítségével, a Napköziben pedig ruhatuningoló lehetőségek lesznek. Aki pedig valami természetközelit alkotna, a Vadvirág Teaházban készíthet fa- és gyógynövényalapú tárgyakat.

A craftolás után a legnépszerűbb mindig a közös izzadás, legyen szó különböző mozgásművészetek elsajátításáról vagy a sátorban elgémberedett tagok nyújtásáról, akár a Kolókoreó és voguing elemeinek gyakorlásáról, vagy Röpirádó rangadókról, a kolorádósok nappal is fáradhatatlanok. 

De ne felejtsünk a négy nap fesztiválozás hevében sem befelé figyelni és megpihenni, ebben pedig a meditációk és hangfürdők lesznek segítségünkre. Lesz számháború is az Amigossal, képzőművész kreálta erdei videójáték, a Brek, és persze játszóház a legjobb társasokkal.

És ez még korántsem minden, sőt, csak a kezdet. Még le tudsz csapni a jegyekre a Kolorádó honlapján!