Cyndi Lauper Budapestet is útba ejti európai turnéján

2024. június 30.
Egy évtizednyi kihagyás után szenzációs show-val érkezik Budapestre Cyndi Lauper 2025. február 19-én, a Budapest Arénában.
Cyndi Lauper Budapestet is útbaejti európai turnéján

Cyndi Lauper bejelentette Girls Just Wanna Have Fun névre keresztelt búcsúturnéjának európai dátumait. A hosszú turné során jövő februárban Európában jár majd, és egy évtized után ismét fellép Glasgow-ban, Manchesterben, Londonban, Birminghamben és Belfastban, majd elviszi búcsúturnéját Budapestre, Łódźba, Prágába, Berlinbe, Düsseldorfba és Párizsba is.

Ez a bejelentés a hónap elején meghirdetett észak-amerikai fellépéseket, valamint a Cyndi Lauper rendkívüli életét és karrierjét bemutató Let The Canary Sing (Engedjétek a kanárit énekelni) című film premierjét követi. A dokumentumfilmet június 4-én mutatták be az Egyesült Államokban és Kanadában, a Paramount+-on. A turné és a film megjelenése kapcsán életműve elismeréseként Cyndi Lauper kéz- és láblenyomatát megörökítették a Los Angeles-i TCL Chinese Theatre-nél Hollywoodban.

Az Emmy-díjas dokumentumfilmes, Alison Ellwood rendezésében készült film bemutatja Lauper villámgyors felemelkedését a sztárságig, valamint a nemzedékekre gyakorolt nagy hatását zenéjén, folyamatosan fejlődő punk stílusán, megingathatatlan feminizmusán és fáradhatatlan érdekképviseletén keresztül. A dokumentumfilm egy lenyűgöző felfedezőútra viszi a közönséget egy újító művészről, aki figyelemre méltó örökséget hagyott művészetével. Mindennek a tetejébe pedig egy válogatáslemez is megjelent a dokumentumfilmmel azonos címmel. Az album már elérhető bakelitlemezen és digitális bővített kiadásban is.

Cyndi Lauper Grammy-, Emmy- és Tony-díjas dalszerző és előadóművész, aki több mint 50 millió lemezt adott el világszerte. Ikonikus hangja, befolyásos punk attitűdje és zseniális koncertjei tették őt sztárrá. Lauper elnyerte a legjobb új előadónak járó Grammy-díjat a She’s So Unusual című első albumával, és ő lett az első nő a történelemben, akinek négy top5 kislemeze volt debütáló albumról, köztük a Girls Just Want To Have Fun pophimnusszal. Lauper további tíz stúdióalbumot adott ki, amelyeken olyan klasszikusok szerepelnek, mint a Time After Time vagy a True Colors, valamint beiktatták a Dalszerző Hírességek Csarnokába, és a NY Times bestsellerszerzői között is megtalálható a neve.

Most pedig megkezdi búcsúturnéját, amit Brian Burke rendez, és a BrianBurkeCreative, vaamint a DX7 Design céggel közösen készített és tervezett. A budapesti koncertre szóló teljes körű jegyértékesítés már megkezdődött a Live Nation és a Funcode oldalán.

Fotó: Timothy Greenfield-Sanders