Egész nyáron, négy állandó balatoni helyszínen vár a Kultkikötő

2024. július 14.
Ahogy az utóbbi 18 évben, a Kultkikötő legénysége idén is olyan művészeket hívott vendégül, akik garantálják a minőségi kikapcsolódást. Két hónapon át, négy állandó balatoni helyszínen koncertekkel, színházzal, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, valamint szórakoztató és egyben ismeretterjesztő templomsétákkal várják a 19. évad látogatóit.
Egész nyáron, négy állandó balatoni helyszínen vár a Kultkikötő

Az idei nyáron a Kultkikötő színpadára lép Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonszárszón és Alsóörsön többek között Schell Judit és Szervét Tibor, Hernádi Judit és Kern András, Mucsi Zoltán, Csákányi Eszter, Grecsó Krisztián, Rezes Judit és Szabó Győző, Kollár-Klemencz László, Kiss Tibi, Gyabronka József, Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor, Szulák Andrea és Szemenyei János, Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós, Lukács Miklós, Máté Gábor és Mácsai Pál, Bősze Ádám zenetörténész, illetve a Karinthy Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Kőszegi Várszínház és a Pannon Várszínház társulata is.

Hernádi Judit és Kern András

Koncertek terén nem maradhatnak el a visszajáró örök kedvencek, érkezik a Bagossy Brothers Company, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar és a Budapest Bár, utóbbit az északi és a déli parton is hallhatjuk a nyár folyamán. Augusztus második felében Charlie 77. születésnapi koncertje koronázza meg a nyarat az alsóörsi amfiteátrumban.

A szabad ég alatt igazi nagyszínpadi produkciókat is élvezhet a közönség, többek között A Pál utcai fiúk, az OMEGA – Égi vándor, A bűvös szék, a Mirandolina, a Szép nyári nap – a Neoton musical és a Puskás x Kőszívű musicalkoncert biztosítja az önfeledt kikapcsolódást. Láthatunk a párkapcsolatokat boncolgató, az élet nagy kérdéseire választ kereső előadásokat is. Szerelem, házasság, néha válás, ezer történet, némelyik szívbe markoló, némelyik kacagtató, mert a legtöbben már átéltük valamelyiket. Ilyen élményben lehet része a nézőknek a Kalamazoo, a Szeretetkert, a Maggi és Lillemor, a Loveshake: Az élet összeráz, a LOFT vagy az Ágyban párban estjén is, és itt a programok sora még közel sem ér véget.

Az alsóörsi Kultkikötő

A Templomséták a Balaton körül szórakoztató, ismeretterjesztő előadások, amin a résztvevők a Balaton mesemondó házairól hallhatnak egy kiváló újságírótól, Zubreczki Dávidtól. Az évek óta elmaradhatatlan Kultkikötő Kápolnatárlatok kiállítássorozat Balatonbogláron kortárs alkotók, legfőképp festőművészek munkáival örvendezteti meg a látogatókat. Helyet kapnak a kápolnákban Várady Róbert és Szabó Franciska, Gaál Kata és Bács Emese, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel Weiler Péter festőművész és Bartha Dóra fotóművész legújabb kiállításai is.

A kezdetek óta képezik a nyári programok velős részét a gyerekszínházi előadások. Jön Süsü, Kippkopp és Tipptopp, Boribon, Vitéz László, Szaffi, Pinokkió, Csizmás Kandúr és Kóc bohóc is. Földváron szerdánként és szombatonként, Szárszón péntekenként és vasárnaponként, Bogláron csütörtökönként, Alsóörsön pedig három alkalommal várja a legkisebb színházkedvelőket a nyár folyamán a Kultkikötő. Érdemes időben érkezni, mert az előadások előtt kézműves foglalkozás fogadja a kicsiket.