Így élj túl introvertáltként a munkahelyeden

2018. augusztus 27.
A befelé forduló introvertáltaknak nem mindig egyszerű érvényesülniük a hangos extrovertáltak világában, de a munkahelyén senki sem szeretne alulteljesíteni. Itt van néhány életmentő tipp.

Fotó: Unsplash.com

Ügyesen válassz!

Először is nagyon fontos hogy olyan munkahelyet és pozíciót válasszunk, ami passzol hozzánk. Fogadjuk el, hogy ha az erőszakos meggyőzés és a harsány beszédek tartása nem a mi világunk, akkor valószínűleg az ilyesmit igénylő munkákban nem is leszünk túl jók. Koncentráljunk az erősségeinkre és próbáljunk meg inkább azokra építeni!

Egészségügyi szünetek

Ha egy introvertáltnak sok időt kell munkahelyén emberek között töltenie, az könnyen megterhelő és fárasztó lehet számára. Fontos, hogy mindig iktassunk be némi „énidőt”, amikor magunkban lehetünk és egyszerűen feltöltődhetünk ebben a kényelmes magányban.

Büszkélkedj visszafogottan

Általában azok kapják az előléptetéseket, akik nem félnek kihangsúlyozni, hogy mennyire jól teljesítenek. Ez persze a legtöbb introvertálttól borzasztóan távol áll. A trükk az, hogy hangos dicsekvés helyett inkább próbáljunk tényszerűen vázolni teljesítményünket: nem kell nagyszájúnak lenni, elég ha mintegy tájékoztatjuk főnökünket, mennyi mindent intéztünk el sikeresen.