Itt vannak életünk legkínosabb pillanatai

2019. február 17.
Egy friss felmérés listába szedte a legcikibb dolgokat az életben, a félrement integetéstől az állásinterjú előtt leevett blúzig.

Egy brit kutatás azokat a ciki, de mindenkivel előforduló helyzeteket szerette volna listába szedni, amikor a szégyen forró érzése az arcunkból indulva az egész testünket elönti, hogy aztán álmatlan éjszakáinkban idéződjön fel az egész, akár 4-5 év múlva is. A 2000 személy válaszaiból készült 25 tételes listán valószínűleg mindenki találkozik ismerős szituációkkal: az első például az, amikor lelkesen visszaintegetünk valakinek, majd realizáljuk, hogy igazából egy mögöttünk álló személynek integetett. Klasszikus!

Ezt követi a barát/családtag születésnapjának elfelejtése, vagyis inkább az ezzel való kényelmetlen szembesülés, az ötödik helyen pedig a kávéval leöntött ropogós fehér ing áll. A listán van néhány fura módon specifikus, mégis rendhagyónak tűnő tétel, például a kínos érzés, ami akkor önt el, mikor a metróban elveszíted az egyensúlyodat és egy vadidegen ölébe pottyansz.

De vannak olyan modern technológiához kötődő kellemetlenségek, amiket szintén sokan ismerhetünk, például mikor titokban garázdálkodunk egy idegen Instagramján, de véletlenül belájkoljuk az egyik fotót, vagy amikor személyes e-mailt küldünk egy kollégának. A 25. kínos szituáció egyébként ugyancsak a munkához kötődik: ez az, amikor véletlenül „szeretlekkel” köszönünk el egy munkatársunktól.

Independent

Fotó: Unsplash.com