Ezzel a 3 gyakorlattal lépésről lépésre építheted az önbizalmad

2019. január 06.
Cikkünkben 3 kezdő gyakorlatot gyűjtöttünk össze neked, melyek segítségével lépésről lépésre válhatsz öntudatossá, erősítheted a határozottságodat és dolgozhatsz egy egészséges önbizalom kialakításáért.
Fotó: Unsplash.com

A feladatok első hallásra egyszerűnek tűnnek, de ahhoz hogy minden nap elvégezd őket, szükséged lesz kellő tudatosságra és sok kitartásra.

Íme 5 kezdő gyakorlat, amivel erősítheted az önbizalmad és kellő magabiztosságra tehetsz szert:

1. gyakorlat: Állj meg egy pillanatra, tudatosítsd magadban, hogy az adott pillanatban hogyan tartod magad, és ehhez képest is egyenesedj ki, amennyire csak lehetséges. Vállakat hátra, és hagyd, hogy a mellkasod megemelkedjen. Így már sokkal jobb. Kászen állsz a többi feladatra?  

2. gyakorlat: Te is szoktad harapdálni a tollad végét, ha éppen elmerülsz a gondolataidban? Akkor ez a szokásod most éppen kapóra jön. Vedd a szádba a “gondolkodótolladat” majd próbáld meg a nyelveddel megérinteni az ajkad. Ezzel akaratlanul is mosolyra húzódik a szád, amitől automatikusan jobban érzed magad.

3. gyakorlat: Írj fel 3 olyan dolgot egy papírra, amire büszke vagy magaddal kapcsolatban, és tűzd ki egy jól látható helyre. Olvasd fel magadnak minden reggel és este háromszor hangosan. 

Még több hasznos önbizalomnövelő gyakorlatért kattints a Juliannie blogra!