Ezeket a toxikus gondolatokat kell elengedned, ha boldog akarsz lenni

2019. február 09.
Ha szeretnél egészségesebb lenni, ne csak az edzőtermi bérletben és az egészséges étrendben bízz, hanem próbálj meg megszabadulni a mindennapokat mérgező gondolataidtól is.
Fotó: Profimedia – Red Dot

Katasztrofizáló gondolatok

Ha valami rossz dolog történik velünk, hajlamosak vagyunk még sötétebben látni a helyzetet. A katasztrofizáló gondolkodással percek alatt eljuthatunk egy csípős megjegyzéstől odáig, hogy az illető gyűlöl minket, pedig ez a negatív spirál csak a mi fejünkben létezik. Próbáljunk tudatosan elébe menni a rossz gondolatok áramlásának.

Önző vagyok, ha magammal foglalkozom

Szerencsére egyre több szó esik a self care-ről, vagyis a magunkkal való foglalkozás pozitív hatásairól. Ne sajnáljuk az időt a pihenésre és a kikapcsolódásra, hiszen hosszútávon csak úgy maradhatunk egészségesek, ha ezt időnként megengedjük magunknak.

Másoknak jobb, mint nekem

A közösségi média korában még erősebb a kényszer, hogy másokhoz mérjük magunkat, de ne felejtsük el, hogy a messziről szemlélt csillogó életek szinte mindig hamis képet mutatnak. Ha állandóan gyönyörű testű szupermodellekhez vagy dúsgazdag vállalkozókhoz hasonlítjuk magunkat, csak a saját kedvünket rontjuk el.

Kellett volna…

A múltat nem lehet megváltoztatni, ezért nem is érdemes rágódni rajta. Tanulni persze mindig lehet belőle, de felesleges és nagyon romboló hatású, ha azon emésztjük magunkat, hogy mit „kellett volna” tennünk vagy mondanunk. Ehelyett inkább nézzünk bizakodóan a jövőbe, ha valamit szeretnénk másképp csinálni.