CAKO 2018. őszi-téli kollekció

2018. december 21.
A markáns színek és látványos minták szerelmeseinek nagy kedvence lesz a márka legújabb, 2018-as őszi-téli szezonra szánt kollekciója. A meleg, perzselő földszínek mellett a mintákhoz egy rendkívül személyes forrásból merített ihletet Kinga: édesapja, Cakó Ferenc homokanimációi inspirálták a kollekciót.

Cakó Kingát nem kell bemutatni a hazai divat szerelmeseinek: munkásságát a márka indulása óta figyelemmel követjük, állandó tervezője a Marie Claire Fashion Days-nek, showroomja kereken egy éve nyitott meg és Kedvenc helyünk is volt.

Vissza a természethez

A faleveleknél, homokszemcsék, kövek árnyalatainál és a földszíneknél őszibb inspirációt keresve sem találhatnánk: a természet szeretete adta az ihletet a tervezőnek, Cakó Kingának a legújabb darabokhoz. A rezes, rozsdás tónusok, mustársárgák és narancs árnyalatok nagyon puha, simogató alapanyagokkal találkoznak a kollekcióban. A meleg tónusok mellett pedig elmaradhatatlanok a különleges, kézi nyomások, amelyek a márka egyik védjegyévé váltak. Ebben a szezonban pedig Cakó Ferenc, Kinga édesapjának világhírű homokanimációi szolgáltatták az inspirációt a printek elkészítéséhez. A vegán szarvasbőr, a velúr és a meleg kabátszövetek ölelő érzetet nyújtanak, amire igencsak szükségünk lehet az előttünk álló, zimankósabb szezonban. A kollekció gerincét olyan ruhadarabok alkotják, amelyek nagyon jól kombinálhatóak ruhatárunk meglévő darabjaival és az őszi-téli időszak elengedhetetlen termékei. Így oversize gardróbok, colette-nadrágok, húzott- és ingruhák találhatóak a kollekcióban, de helyet kapott még egy esőkabát és egy újító szabású bomberdzseki is a darabok között. A kollekció különleges helyszínen készült kampányfotói pedig úgy gondoljuk, hogy kifogástalanul visszaadják a darabok eredeti inspirációját.

Cakó Ferencről

Kinga édesapja, Cakó Ferenc neve sokaknak (és nem csak itthon) ismerősen csenghet. A grafikusként, animációs film rendezőként, íróként és festőként is aktív művész már főiskolás évei alatt is szép sikereket ért el. A háromdimenziós animáció területén kezdetben báb és gyurma-animációs filmeket, sorozatokat, reklámokat rendezett és animált. Az 1988-as AB OVO című szobor-homokanimációs filmje meghozta számára a világsikert: a világ egyik legjelentősebb filmfesztiválján Cannes-ban Arany Pálma díjat kapott és több nemzetközi filmfesztivál is fődíjjal jutalmazta. Az 1994-es HAMU című filmje pedig a berlini Arany Medve díjat is elnyerte. Sebaj Tóbiás és Zénó c. filmjei a mai napig népszerűek. Saját animációs film stúdiója –  a C.A.K.Ó. Studio – és a filmek mellett állandóan rendez kiállításokat itthon és külföldön, többnyire air-brush és olaj technikával készült képeiből. Ezek mellett gyermek és ifjúsági könyveket, tankönyveket, lapillusztrációkat készít. Az élő homokanimációs előadást 1996-ban dolgozta ki, elsőnek a világon. Az elmúlt időszakban óriási hazai és nemzetközi közönségsikert ért el ezzel a kivetített, zenére történő, homokkal rajzolt előadásformával.

Hol: cako.hu Showroom: 1023, Budapest, Margit utca 3.

Nézd meg a teljes kollekciót a galériában!

11 fotó megtekintése

Fotó: Oleg Borisuk
Modell: Hanga (Icon)
Smink: Elbert Alexandra