Evelin Fink 2020-as kollekciója

2019. december 03.
A 2020-as kollekciót a katalán építész, Antoni Gaudí munkássága inspirálta, és a RESONÁRE nevet kapta.

A korábbi HORIZONT és AURORA kollekciók mindegyike inkább a légiességet helyezte előtérbe, a bennünk lévő Istennő felfedezését. A  CONSTANCIA kollekció az önmagunkban rejlő stabilitás és egyensúly megtalálásáról szólt.

5 fotó megtekintése

A RESONÁRE kollekció darabjai még merészebbek így méltó folytonosságot mutatnak az előző évek munkáival. „A RESONÁRE kollekciót olyan nőknek készítettem, akik  mernek kísérletezni, még ha több idő és energia is, bíznak az ösztöneikben és mernek színesek lenni, képesek elfelejteni a rutint legalább egy kis időre, de közben mégis megőrzik méltóságukat és igazi nők tudnak maradni”– mondta a tervező.

Evelin Finknek már-már védjegyévé vált a szélsőségek fúziója, mind az anyaghasználat, mind a formavilág terén – az elegancia határain belül. A kollekció vezérfonala a katalán építész, Gaudí forma- és színvilágnak tükröződése a felhasznált printelt anyagokban és sziluettekben. Az anyagok használatát tekintve a tervező most sem hazudtolta meg önmagát, hiszen a RESONÁRE kollekcióban is spanyol juhnappa bőrt, olasz hernyóselyem organzát, hernyóselyem szatént és cuprót használt. 

5 fotó megtekintése

A RESONÁRE a tervező 11. kollekciója, és ahogyan az eddigi bemutatókon is, most is megjelenik benne egy új anyag, textúra. Ezt most a lézervágott bőrmotívum szegecseléssel való kapcsolódása, melyet a Sagrada Familia mennyezetét díszítő elemek inspirálták. Valamint a 3D nyomtatással létrehozott ornamentika, amely a Casa Batlo egyik égbe törő torony-csúcsdíszének a visszhangja.