Fenntartható patchwork-kollekcióval kápráztat el minket a Delka

2019. december 06.
A megmarad anyagokkal és végekkel nem sok mindent lehet kezdeni, csak gyűlnek a sarokban. Nagy divatházaknál azonban tetten érhető, hogy a 80-as évek divatja után máris kopogtatnak a 90-es évek ikonikus darabjai. Az egyik például a patchwork stílus, ami nemcsak tökéletes módja az újrahasznosításnak, de olyan termékek készíthetők, amiknek története, varázsa van.

„Tapasztalatom szerint pedig pont ez az, amire az emberek vágynak, egy kis pluszra a mindennapokban, olyan termékekre, amik szinte beleolvadnak a személyiségükbe, a személyiségük szerves részévé válnak. A folyamatos teljesítménykényszer, az „úristen, új kollekciót kell piacra dobnunk” azonban elvitte a fókuszt és besokalltunk.” – mondta a márka.

„Most újragondoltuk, mit is szeretnénk üzenni, mi az, amire hangsúlyt szeretnénk fektetni a jövőben. Habár nem rebrandingről van szó, de mindenképpen szeretnénk egy más irányt is megcélozni, kitűnni, ha kell szembe menni az árral – mint most. Példamutatónak kell lennünk, népszerűsíteni a fenntarthatóság fontosságát, az újrahasznosítás erejét. Kihívás a javából, de minden percét élvezzük!”

17 fotó megtekintése

Az új koncepció részeként a márka nemcsak a saját műhelyében, de a nagykereskedésekben felgyűlt anyagokat is hasznosítja a fenntarthatóság jegyében, ráerősítve az alapvető elemekre mint a bútorszövet és értékekre mint a megbízhatóság, praktikus kialakítás, vagy a kényelmes viselet és természetesen az egyediség. A táskák más és más rendezési elv, terv és elképzelés szerint készülnek, így nem lesz két egyforma darab a kínálatban!

30 fotó megtekintése

Fotó: Szilárd Orbán
Haj: Pál Kiss Close
Stylist: Dmitrii Gronic Stylist
MUA: Naomi Gyuris
Modellek: Avantage Models Nelli Bencsik – Máté Farkas
Külön köszönet a helyszínért: Nüans Textil Kft. – Budapest