Tomcsányi 2020-as tavaszi–nyári kollekció

2020. április 17.
A Palma gumimatrac gyár termékei egyeduralkodóak voltak a ’70-es évek magyar piacán. Nemcsak bizarr mintáik és váratlan színkombinációik miatt tűntek ki, hanem a létrehozásukhoz használt modern technológia is egyedülálló volt. A 2020-as tavaszi–nyári kollekció egy nyári időutazás: kényelmes lebegés egy ronda mintás matracon, ami a magyar gumigyártás csúcsa volt egyben.

A kollekció 8 féle printje a retró matracminták mellett az egész Palma-jelenséget magában hordozza. A gumimatracgyár idillikus kampányfotóin változatos élethelyzetek láthatók, a korszaktól szokatlan, túlfűtött erotikát sugározva mutatják be a szocialista csúcsterméket.

A képeken megjelenő testpozitív szemlélet összecseng a márka értékrendjével. Ez a találkozás megmutatkozik a korábbi szezonokban már megszokott, vintage ihletésű minimalista fazonokban, amelyek minden esetben kényelmesek, könnyedek.

A ruhák cupróból, viszkózból és rayonból készültek. Mindhárom anyag természetes eredetű, magában hordozva a természetes textilek nyújtotta kényelmet a műszálakra jellemző könnyű kezelhetőséggel társítva. Emellett a cupro kiemelkedően környezettudatos választás, mivel gyártásához pamuthulladékot használnak.

A kollekció a felhőtlen, boldog nyaralás hangulatát idézi a márkától már megszokott poszt-szocialista, kelet-európai hangulat felélesztésével.

16 fotó megtekintése