Anna Daubner 2020-as tavaszi–nyári kollekciója

2020. április 06.
Az örök fiatalság keserédes elérhetetlensége és a női összefogás – ezek a 2020-as tavaszi–nyári kollekció fő témái az Anna Daubnernél.

Daubner Anna idén az összetartó girl squadokhoz és a tragikus sorsú Romanov-lányokhoz látogatott vissza az időben inspirációként. A végeredmény egy komoly gondolatokkal teli, mégis színes és vidám kollekció lett, amelyben a hologramos bomberdzsekiktől a saját printekben játszó palazzo nadrágokig széles palettán mozognak a vonalak és a textúrák.

Az ismert és szeretett „daubneres” sziluetteken idén megjelennek a romantikus fodrok, míg a girl power üzenetét a biopamut pólókra nyomott szlogenek legújabb verziója biztosítja: No Risk, No Magic. Ezüst flitterek, zöld és rózsaszín, ezüstszállal átszőtt virágmintás selyemanyagok, fényes és matt mélynarancs árnyalatok – a korábbi kollekciók mellett, és önmagukban is megállják a helyüket a városi aszfalton és a romantikus nyaraláson egyaránt.

A „Romanov” palotás, saját készítésű print a család fennmaradt emlékeiből készült: a nyomaton található kapuk, kastélyok, ékszerek mind létező litográfiák és fényképek rajzolatai, de ha nagyon figyelünk, fellelhetjük a Romanovok egyik tapétájának a mintáját is. A Romanov-lányok tragikus sorsa emellett egy keserédes felismerést is tartogatott: a sokak által vágyott örök fiatalság a valóságban sosem lesz elérhető, csak akkor, ha valaki a halálában is fiatal marad. Ezt pedig valójában senki sem kívánja.

A „girls” print mögött a nagyon is aktuális feminista mozgalmak gondolata áll: a nők közötti összetartozás és egymás sokszínűségének elfogadása manapság sokkal fontosabb, mint valaha. Az ezüstszállal szőtt selyembomberek pedig tökéletes squad-egyenruhák lehetnek, csak úgy, mint ahogy azt a ‘90-es évek ikonikus gimis klikkjeiben láthattuk. A különbség, hogy 2020-ban már mind egy klikkbe tartozunk.

A girl power gondolatot képviseli a kollekció kampányfotóinak két főszereplője, Rutai Lili és Solti Hanna is, akik tavaly indult feminista podcastjükkel és modern intelligenciájukkal belopták magukat Anna szívébe. Így hivatalos modellek helyett most két olyan fiatal nőn láthatjuk az új kollekciót, akikkel könnyebben azonosulunk, és akik a való életben fontos értékeket és mondanivalót képviselnek.

33 fotó megtekintése

Fotó: Bodnár Zsófi
Modellek: Rutai Lili és Solti Hanna, a Vénusz Projekt podcasterei
Haj: Vincze Lina
Smink: Domonkos Eszter
Styling: Virág Zsófi