Frida Kahlo kollekcióval jött ki a magyar divatmárka

2020. szeptember 05.
 A sokak által kedvelt mexikói festőművésznővel, Frida Kahloval bővítette licensz együttműködéseit a magyar divatmárka, a Sugarbird. 

„Frida számunkra mint nő és mint inspiráció, rendkívül meghatározó. A legújabb Sugarbird loves Frida Kahlo kollekciónkban szerettük volna izgalmas és egyedülálló arcokon »újjáéleszteni« a mexikói ikont, általuk közénk emelni, ezért indítottuk útjára a Who is Frida sorozatunkat. Minél egyedülállóbb életúttal és karakterrel rendelkező személyiségeket kértünk fel fotózásunkra, ahol egy-egy portré erejéig mindenkiből Fridát varázsoltunk. Természetesen minden résztvevőből mást váltott ki az új külső, de pont ez is volt a cél, hiszen Frida Kahlo sokszínű egyéniségét és meghatározó énjét terveztük visszatükrözni a fotókon. Mind személyiségében, mind külsőleg csodálatos kihívás volt számunkra, hogy sminkesünk, stylistunk, kollekciónk és Kerényi Virág által tervezett kiegészítők segítségével 21. századi Fridaként mutassuk meg a különböző karaktereket” – árulta el Jagasics V. Csonka Hedvig, a Sugarbird tulajdonosa.

14 fotó megtekintése

A Who is Frida sorozatban szerepel többek között Ábel Anita, Hódi Pamela, Zsédenyi Adrienn, Schobert Lara, Tallós Rita, Kende-Hofherr Krisztina, Gesztesi Panka, Kiszel Tünde, Szabó Máté, Vásony Anna, Jagasics Maja, Jagasics v. Csonka Hedvig, Parrag Andrea, Miss KK, Kirsán Diána.

„Frida Kahloról természetesen a festményei jutnak először eszembe, amiket imádok, és ha lehet, meg is nézek. Az a felszabadult szexualitás, amit ő képvisel, sokakat megbotránkoztat, én kimondottan szeretem, ha valaki ennyire vállalja önmagát. Ő volt az, aki a balesete ellenére is habzsolta az életet, amivel be is darálta magát, ami sajnos az ilyen nagyformátumú művészekkel gyakran megtörténik. És közben fantasztikus képeket alkotott… Ez számomra lenyűgöző” – mondta Tallós Rita színésznő a Sugarbird fotózásán.

12 fotó megtekintése

A résztvevők nem mellesleg szívesen vállalták a Sugarbird nem mindennapi felkérését. Ebből is látszik, hogy a mexikói festőművésznő milyen hatással bír a mai napig, hiszen valamiért szinte mindenki tud és akar is vele azonosulni.

„Frida Kahlót nagyon sok rágalmazás érte élete során, mégis mindig kiállt önmagáért és erős tudott maradni, ami rendkívül inspiráló” – Gesztesi Panka gondolata Fridáról, akinek ez volt az első komolyabb fotózása. „Nagyon jól éreztem magam ebben a szerepben, izgatottan vártam már ezt a napot, hiszen korábban nem volt még részem hasonló élményben” – folytatta Panka. A Sugarbird számára nagyon fontos volt, hogy az érett, tapasztalt korosztály mellett fiatalokat is felkérjen az izgalmas fotózásra.

„Szeretek mások bőrébe bújni, ha csak egy rövid ideig is. Frida Kahlo számomra maga az önkifejezés fogalma, nagyon inspiráló személyiségnek tartom” – mondta el Szabó Máté, aki nem csak a kamera előtt állt modellt, hiszen ő felelt a Who is Frida sorozatban résztvevők sminkjeiért is.

6 fotó megtekintése

A Sugarbird loves Frida Kahlo kollekcióban biztosan mindenki megtalálja kedvenc darabját, hiszen oly sokszínű fazonok közül csemegézhetünk, mint amilyen maga a festőművésznő is volt. Természetesen Frida jellegzetes színvilága, valamint imádott virágai is megjelennek a kollekcióban, de nem mehetünk el az az érdekesség mellett sem, hogy a számos ruhára is felkerülő Fridát ábrázoló képet, egykori magyar szerelme, Nickolas Muray, azaz Muray Miklós készítette.

Nem az első alkalom egyébként, hogy a Sugarbird márkát világhírű brandek választották, hiszen olyan licensz együttműködő partnereik voltak már korábban, mint a Walt Disney Company, a Warner Brothers, a Coca Cola vagy a Fox Studios, de akár saját márkájukat a Czukormadarat is sorolásba vehetjük, amelynek tervezésével különleges matyó és kalocsai mintás heritage kollekciók születnek. A Czukormadár darabokkal fontos célja is van a Sugarbirdnek: divatba hozni a magyart! Azonban a Sugarbird loves Frida Kahlo kollekció két okból kifolyólag is forradalminak nevezhető: nemzetközileg elismert művésznő, Frida Kahlo inspirálta, valamint Kerényi Virág divattervező is csatlakozott a projekthez, hiszen a kiegészítők tervezése hozzá köthetőek. Virág extrém és különleges tervezési világa egyértelműen visszaköszön az izgalmas virágfejdíszeken, táskákon és öveken. Nem sűrűn láthatunk olyan esetet, hogy két hazai divatmárka közös kollekción dolgozna, most azonban a Sugarbird és Kerényi Virág példát statuál ezzel a nem mindennapi együttműködéssel. A közös accessory kollekción megjelennek Virág által már megszokott gazdag díszítések és az önkifejezés merész jellemei, amik egyértelműen Frida Kahlo életútját is tükrözik.

15 fotó megtekintése

A kollekció első darabjai már elérhetőek a www.sugarbird.com online shopban, ahol hetente frissül majd a különleges Sugarbird loves Frida Kahlo kínálat.

Image fotók: Harazdy Eszter

Who is Frida és lookbook-fotók: Vásony Anna