Agatha Christie kedvenc koktélját ki kell próbálnod

2023. június 12.
A Buzzworthy című koktélrecept-gyűjteményt a világirodalom nagyjai ihlették. Kedvenc női szerzőink koktéljai kiváló kísérői lesznek a nyárestéknek – akár a legjobb barátaink, akár egy jó könyv a társaságunk.

Agatha Christie kedvenc koktélja

Az angol írónő, Agatha Christie (akit csak Shakespeare és a Biblia előz meg az összesített eladási listákon) a múlt században új szintre emelte a krimi műfaját azáltal, hogy antihősei rendre az olvasó szeme láttára, mégis titokban gyilkoltak. A Tíz kicsi néger (új címén: Mert többen nincsenek) szerzőjének egyes rajongói a szereplőkkel együtt fejtegetik a rejtélyt, mások inkább hátradőlnek, és hagyják, hogy Miss Marple vagy Poirot végezze el a piszkos munkát. Utóbbi nagy kedvence, a mentalikőr szolgál az Agatha Christie-koktél alapjául.

Agatha Christie koktélja

Agatha Christie kedvenc koktélja

Agatha Christie kedvenc koktélját érdemes kipróbálnod

Hozzávalók:

6,5 cl vodka
2 cl borsmentalikőr
2 cl kakaólikőr
4 cl friss citromlé
1 tojásfehérje
trüffelgolyó a díszítéshez

Elkészítés:

Tegyük az összes hozzávalót egy shakerbe, majd a keveréket rázzuk össze – egyelőre jég nélkül. Ezután adjunk hozzá jeget, elegyítsük még alaposabban az italt, végül pedig szűrjük át egy talpas likőröspohárba. Díszítsük koktélpálcikára tűzött csokoládégolyóval.

Szöveg: Jennifer Croll Illusztráció: Rachele Baker

Kíváncsi vagy, mi volt például Jane Austen vagy Sally Rooney kedvence? A friss Marie Claire-ben megtalálod.

Marie Claire 2023/4 címlap