Itt az anti-határidőnapló!

2017. október 26.
A határidők és a túlhajszolt életmód az évvége felé közeledve még inkább megvisel minket és csak arra várunk, hogy túl legyünk az ünnepeken és pihenhessünk egyet az újév előtt és azután ismét kezdődik minden elölről. A Slow Budapest idén negyedik alkalommal állította össze az anti-határidőnaplót, ami segít a mindennapi kihívások mellett visszavezetni minket az értékes időtöltéshez.

A modern világ az élet szinte minden területén a felgyorsulást helyezi előtérbe, hangsúlyozva, hogy a gyors egyenlő a sikerrel. A Slow Budapest küldetése, hogy kizökkentse az embereket a rohanásból és támogassa őket abban, hogy értékes pillanatokkal töltsék meg a mindennapjaikat. Az anti-határidőnapló, a Slow Budapest Magyarországon egyedülálló színes naptárját azért alkották meg, hogy játékosan inspiráljon arra, hogy visszataláljunk a természetes, örömöt adó tempóhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz és a mosolyt hozó, feltöltő tevékenységekhez.

„A 2018-as anti-határidőnapló kidolgozásánál a folyamatos inspiráció biztosítása volt a célunk. A benne lévő tanácsok és emlékeztetők kreatív ötleteket adnak a mindennapokban, tanítanak, és a slow felé vezető szemléletváltásban segítenek. A vicces rajzok, a kedves kérdések és a számos megállító és továbbmozdító tanács, reményeink szerint, színesebbé és kreatívabbá teszi a slow-val való ismerkedést és segít a lassulás hatékony megvalósításában”– nyilatkozta Krajcsó Nelli a Slow Budapest alapítója és az anti-határidőnapló kitalálója.

Az anti-határidőnapló 18 féle színes slow témájú matricát és egy megrajzolt slow food listát is tartalmaz, amely szezonális és helyi zöldségeket és gyümölcsöket vonultat fel hónapról hónapra azzal a céllal, hogy ne maradjunk le a egészséges és a szomszédból jövő alapanyagokról. Ezen kívül tartalmaz még számos slow tanácsot, önreflexiós segítő kérdéseket, mindfulness tanításokat és emlékeztetőket a személyes kapcsolatok fenntartására, a hálára, az öngondoskodásra, a türelemre vagy a kedvességre.