Természetközeli kókusztál az Instagram-kedvence

2018. augusztus 29.
Környezetbarát, organikus, és nagyon szép. A Coconut bowls pusztulásra ítélt kókuszdiók héjaiból készült kis tálakat kínál, amelyeket kézimunkával csiszolnak tökéletesre.


A mai kedvencünk képszerkesztő kollégánk gyűjtése, aki nem csak a saját, és családja egészségére, de a környezete védelmére is olyan féltőn, mégis laza természetességgel vigyáz, hogy ez ember felváltva érez motivációt, és némi pironkodást, mondván igen, van hova fejlődni a hétköznapok szintjén… Dórinak már csak azért is köszönet innen, mert a mai favoritunk, a Coconut bowls mögött egészen egyszerű, és szerethető filozófia áll, amely mindeközben elég elgondolkodtató is.

Évi több milliárd kókuszt szüretelnek le világszerte úgy, hogy a fás-rostos héjak 99 százalékát eldobják, netán hulladékként elégetik. A cég ezekből a pusztulásra ítélt héjakból kiemelve a megfelelő darabokat gyönyörű, környezetbarát tálakként új életre kelti őket. A valódi kókuszdióból készült tálak látványként is szuper, növényi alapú alternatíváknak számítanak a konyhában, azoknak, akik a dekoratív műanyagtálak világán túl valamilyen természetközelibb tálból is szívesen csemegéznének.

A minden porcikájukban egyedi, trópusi hangulatú Coconut bowls ibrikekre nagyon szépen rákapott az Instagram népe is, nyálcsorgatóbbnál-nyálcsorgatóbb beltartalommal posztolnak kedvenc tálaikról, vagy az abban lévő ínyencségekről. A cég oldalán 14-25 dollár között választhatunk tálakat, mérettől, „modelltől” függően.