Unikornistészta és szivárványszínű szusi lehet az új gasztrokedvenc

2018. szeptember 24.
Unikornistészta, galaktikus tál, szivárványszínű szusi, kék matcha tea és narancssárga banánparfé – az élénk színű ételek és italok jelentik az új trendet. A svéd Rawnice mindezek elkészítését természetes és egészséges étrend-kiegészítő porok segítségével teszi lehetővé.


Az emberek szeretik az újdonságokat, és kedvelik, ha egy étel nem csupán finom és egészséges, de jól is néz ki. Nem csoda, hogy az Instagram-csatornák mostanában tele vannak élénk színekben pompázó ételekkel és italokkal. A banánkrém lehet kék, a sajttorta ordítóan narancssárga, a tészta rózsaszín, a szusiban a rizs pedig nem csak fehér, de akár lila is.

Mindezt hagyományosan ételszínezékek segítségével szokás elérni, de ezzel a megoldással az a probléma, hogy az ételszínezékek jellemzően több komponensből álló anyagok, amelyek rendszerint mesterséges összetevőket is tartalmaznak. A svéd Rawnice termékei ezért különlegesek: mindegyik egyetlen természetes alapanyagból áll, amely ráadásul egészséges is.

A rózsaszín Rawnice Pink Pitaya por a Dél-Amerikában őshonos oszlopkaktuszok terméséből, a sárkánygyümölcsből (pitaja) származik. A kék és lila között színváltós Butterfly Pea por a trópusi pillangóborsó virágaiból készül. A Rawnice Dunaliella Salina és Blue Spirulina egy-egy algapor. A Dunaliella Salina annál vibrálóbb narancssárga színű, minél sósabb vízben növekszik, a szín segítségével védi meg magát a nap sugaraitól. A Blue Spirulina pedig egy spirulina algából származó antioxidáns, amely a hagyományos algákra jellemző mellékíz nélkül biztosít egyedien kék színű megjelenést az ételeknek.