Egy fültisztító pálcika, amit életed végéig használhatsz

2019. június 07.
Itt az ideje, hogy örökre szakítsunk az egyszer használatos műanyagtermékekkel. A műanyag palackok, zacskók és gyerekjátékok után zöldítsük a fürdőszobánkat is, és számoljunk le a műanyagpálcás fültisztítóval!

Húsbavágóan realisztikus képekkel találkozhatunk az interneten halak, teknősök és tengericsikók testébe nőtt műanyag fültisztító pálcákról. A globális felmelegedés kellős közepén semmi keresnivalója az eldobható fültisztítónak a háztartásunkban, főleg, hogy kompromisszummentesen lecserélhetjük őket egy – esetleg két – orvosi szilikonból készült darabra, mely hosszú éveken át kitart mellettük. Jelenleg ugyanis 1,5 milliárd eldobható fültisztító pálcikát használ el az emberiség minden egyes nap.

A koppenhágai márka, a LastSwab az Indiegogon gyűjti az előfizetést a zero waste fülpálcikára, mely két prototípussal és megannyi mutatós színben elérhető. A márka üzenete szerint akár 5000+ eldobható terméket spórolhatunk egyetlen szilikon fültisztítóval, így nem csak környezet, de pénztárcakímélő megoldás is a start up terméke.

A pálcika vége puha orvosi szilikonból készült, mely enyhén rücskös felszíne hatékonyan tisztítja a fület kívülről és belülről is anélkül, hogy megsértené azt. Ráadásul még egy biztonságos kis tartó is tartozik minden darabhoz, így sérülésmentesen magunkkal is vihetjük a LastSwabot, illetve a különböző színeinek köszönhetően a többi családtaggal sem fogjuk összekeverni a pálcikánkat.

Ráadásul a márka a sminkelő hölgyekre is gondolt, amikor kifejlesztette a szépítkezéshez használt rengeteg fültisztító helyettesítésére szolgáló extraprecíz végű Make-up Swabot, melyet magunkkal vihetünk higiénikus tartójában akár a neszeszerünkben is, és egy perc alatt korrigálhatjuk vele a sminkünket vagy szemet is festhetünk vele, ha éppen arra van szükség,