A szék, amin nem tudnak terpeszkedni a férfiak

2019. július 25.
Míg Oroszországban vegyszerrel öntötte le a metrón egy hölgy a visszataszítóan terpeszkedő férfitársait, addig egy brightoni egyetemista olyan széket tervezett férfiaknak, melyen gyakorlatilag lehetetlen terpeszkedni. 

Laila Laurel formatervező tanuló szexizmust középpontba állító iskolai munkájával hívja fel a terpeszkedő emberek – főként férfiak esetére. Legyinthetnénk, hogy ez csupán egy mindennapos frusztráló látvány, de nagyon jól prezentálja az alkotó szerint a férfi-női nemi szerepeket és rejtett beidegződéseket. Éppen ezért a fotózáskor a „terpeszkedő székre” egy nőt, míg a zárt lábas székre egy férfit ültetett Laila, ezzel is bemutatva, hogy a férfiak testbeszéde (általánosítva) sokkal másabb, mint a nőké.

A meggyfából készült tárgyak egyébként dizájnszempontból is izgalmasak, mivel teljes ellentétei egymásnak, mintha a terpeszkedő szék a zárt lábas fordítottja lenne, ami a formavilágon túl a színválasztásban is megjelenik a székeken. Kíváncsian várjuk, az ifjú művész érdeklődése mire fog fókuszálni a jövőben!

Fotó: dezeen.com