Zöldségből és gyümölcsből készít lenyűgöző festékpigmenteket a Kaiku

2019. szeptember 03.
A Kaiku márka porrá őrölt gyümölcsökből és zöldségekből készít pigmenteket, melyekkel nem sak a komposztálást emelik új szintre, de fenntarthatóbbá teszik a festékipart is. 

Többek között avokádó, cékla, gránátalma és hagyma is szerepel a Kaiku pigmentmárka összetevőlistájában. Nem átlagos pigmentek ezek, hiszen gyümölcs- és zöldségpréselmény adja az alapjukat, melyek később majd festékek és tintákák, sőt még szépségápolási termékek 100%-ban természetes összetevőiként is szolgálhatnak. Először a növényekből levet nyernek ki, majd ebből vonják ki a vizet, hogy finom, színes por álljon elő, mely ugyanúgy használható, mint bármely más hasonló pigmentpor.

Ez a megoldás egyébként inkább egy újra-felfedezés, hiszen elődeink is hasonlóan készítettek színezőanyagokat. Azonban a technika fejlődésével a természetes pigmentek kimentek a divatból, mert sokkal drágább volt az előállításuk mint a káros anyagokat tartalmazó mesterségeseké. Itt az ideje, hogy újra visszatérjünk hozzájuk!

Fotó: dezeen.com