Egy Los Angeles-i építész kóbor cicáknak tervezett álomotthonokat

2019. szeptember 20.
1-3 millió kóbor macskájával Los Angeles a legtöbb hontalan cicát magáénak tudó amerikai város. A Fixnation - egy helyi civil szervezet - LA legmenőbb építészeit kérte fel a helyzet kezelésére, akik egy kiállításon mutatták be az általuk tervezett cicaotthonokat.

A projektek közt van macska-holdraszálló jármű, a kóbor négylábúak természetes környezetét imitáló fémcső-rendszer, és köztéri pad-macskarejtek kombináció is. A kiállításra tervezett projekteket elárverezték, és a bevételből a Fixnation humánus kóbormacska-telepek kialakítására irányuló törekvéseit támogatták. Talán nem meglepő, hogy a felkért tervezők jelentős része a macskák szűk terek iránti vonzalmából indult ki a tervezés során.

Különösen fontos lehet ez a barátságtalan környezetben túlélni próbáló utcai macskák esetében, de talán a legsikerültebb darab ebből a szempontból a Formation Association, a Terremoto Landscape, és az Arktura együttműködésének gyümölcse. Az újrafelhasznált műanyag vázba telepített spanyol moha árnyékot és hűvös környezetet biztosít a belebújó macskák számára, miközben a műanyagot és a természetet ötvöző darab ülőhelyül szolgál az emberek számára, így biztosítva a kóbor négylábúak és a városi kétlábúak békés együttélését.