Fáradtrózsaszín forgószéket készít a Flokk csupa újrahasznosított anyagból

2019. szeptember 25.
Az otthonról dolgozók tudják, mekkora dilemma az íróasztalhoz vásárolt szék kérdése. A szépek ugyanis nem túl gerincbarátok, az egészségesek pedig elrontják a légies enteriőrt... A Flokk forgószéke azonban megfelelő módon megtámasztja a gerincünket és a nyakunkat, mégis szemrevaló darab. Ráadásul még újrahasznosított anyagokból is készül. 

A Flokk újdonsága a márka legnépszerűbb székének újratervezett változata, melyhez két designert is felkért a cég, Jonas Stokke és Øystein Austad személyében. A fáradtrózsaszín és mélykék színben is kapható irodai forgószék 94%-ban újrahasznosított alumíniumból, 69%-ban újrahasznosított műanyagból és 19%-ban újrahasznosított acélból készül. A fejlesztés azt is elérte, hogy sokkal kevesebb komponensből gyártsanak masszív irodai ülőalkalmatosságot, mint amit egy klasszikus széknél megszokhattunk, így nemcsak kevesebb energiát igényel a gyártása, de az újrahasznosítása is sokkal egyszerűbb lesz az élete végén.

A könnyű szétszedhetőség azért is nagyon szimpatikus, mert így egy-egy elemét is kicserélhetjük a széknek anélkül, hogy újat kellene vásárolnunk, azaz a gyorsütemű fogyasztás és vásárlás helyett a slow irányt képviseli a termék.

Fotó: dezeen.com