Virággal töltött pufidzseki az állatvédelem jegyében

2020. március 04.
Még mindig hódít a pufidzsekik divatja, de a Pangaia szeretné etikusabbá tenni a trendet: madártollak helyett vadvirágokkal!

Az amerikai Pangaia különleges pufikabátja nemcsak a legújabb trendeket követi, de izgalmas etikus, cruelty-free alternatívával is szolgál a hagyományos darabok mellett: ezek a dzsekik ugyanis lúd- vagy kacsatollak helyett vadvirágokkal vannak töltve! A Flower Downnak nevezett speciális töltőanyagot 10 év kutatómunkával fejlesztették ki: vadvirágok, kiváló szigetelésű aerogél és egyfajta biopolimer található benne, így képes ugyanazt a melegítő hatást nyújtani, mint a hagyományos, „állati” megoldások.

A kabát külső anyaga ráadásul újrahasznosított poliészterből készült, és jelenleg három színben érkezik – klasszikus fekete, fehér és sötétkék árnyalatokban.

Ha valaki most az állatok helyett a vadvirágokért aggódna, ne tegye, a Pangaia maga termeszti a töltőanyagként felhasznált növényeket – etikus és környezetbarát körülmények között –, odafigyelve arra is, hogy a növények betakarítása után visszaállítsák a használt ökoszisztéma egyensúlyát.

Dezeen