Művészi húsvéti tojások hagyományos üzbég mintákkal

2020. április 10. |

Dinara Mirtalipova illusztrátor modern átértelmezésben porolja le a hagyományos üzbég népi motívumokat, hogy aztán a lehető legnagyobb precizitással fesse húsvéti tojásokra őket.

Porcelánból és fából készült tojásokat borít tetőtől talpig mintába Dinara Mirtalipova autodidakta üzbég illusztrátor, megmutatva népi kultúrája színes és izgalmas motívumvilágát. A bájos, tarka madarak és tekergőző ornamentikák egyrészt tisztelegnek a helyi hagyományok előtt, ugyanakkor Mitralipova stilizálja, ezáltal pedig modernizálja is őket egy kimondottan kortárs esztétikát mutatva.

Ha idén húsvétkor mi is próbálkoznánk valami hasonlóval, inspirálódjunk a művész aprólékosan kidolgozott mintáiból, vagy nézzünk szét a weboldalán, ahol számos hasonló mintával díszített használati tárgyat – például csizmákat, kendőket, táskákat, díszdobozokat és ruhadarabokat – is találhatunk.

Mutatjuk a mi kedvenc húsvéti tojásainkat Mitralipova kollekciójából:

MyModernMet

Olvass tovább!

Ezekhez a húsvéti dekorokhoz ki sem kell lépni a bejárati ajtón

Ezekhez a húsvéti dekorokhoz ki sem kell lépni a bejárati ajtón

Idén nagyon más lesz a húsvét, mint eddig bármikor. Az ünnepi hangulatról azonban idén sem érdemes lemondani. Az alábbi dekorokhoz szinte minden háztartásban megtalálhatóak az alapanyagok, amelyek esztétikus és kreatív eszközei lehetnek a húsvét megünneplésének.

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design