Valószínűleg mindenki, aki volt már szűkös költségvetésből gazdálkodó diák, ismeri az instant ramen intézményét: az ijesztően műanyag hatású, hullámos tésztát forró vízben feloldva úgy ízesítgethettük az apró tasakokba rejtett porokkal és szárított akármikkel, hogy az szinte már főzésélményt jelentett. Persze ez nemcsak az egészségünk szempontjából jelentett szerencsétlen választást, hiszen a rengeteg kis tasak egy csomó műanyagszemetet termel.
Holly Grounds formatervezés szakos diák most előrukkolt az ehető ramencsomagolással, ami a levesben feloldódva szósszá változik. A csomagolás alapja ízesítetlen biofilm, ami vízből, glicerinből és krumpliból kivont keményítőből készült – ebbe vannak beleszórva a fűszerek és ízesítők, amik a ramen gazdag, fűszeres ízét adják. Az így becsomagolt tésztakorongok aztán kapnak egy környezetbarát, viasszal bevont papírcsomagolást, így egyáltalán nem keletkezik műanyagszemét a ramen elfogyasztása után.
Dezeen