Még környezetbarátabb lehet a menstruálás

2021. január 13.
Az eldobható tamponok és betétek helyett már több környezettudatos alternatíva közül is válogathatunk, ezekhez pedig már hasznos kiegészítőket is kapni. Ilyen például ez a menstruációs kelyhekhez használható tisztítóeszköz!

A tartós használatra tervezett menstruációs kelyhek praktikus megoldást nyújtanak azoknak, akik valamilyen környezetbarát megoldást keresnek a menstruációs vér begyűjtésére. Szerencsére egyre többen választanak ilyen környezettudatos eszközöket, így megjelentek a praktikus kiegészítők is: az Emanui például egy olyan intimkehely-tisztító, amit bárhová magunkkal vihetünk, így nem kell a nyilvános mosdók csapjait használnunk.

Ráadásul a hordozható tisztítóeszköz a gyártók szerint sokkal kevesebb víz felhasználásával sterilizál, mintha folyó víz alatt tisztítanánk a kelyhet, így tovább csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Az apró, könnyű eszköz egyébként ugyanolyan anyagból készült, mint maguk a menstruációs kelyhek, és szinte bármilyen táskában elfér. A gyártók reménykednek benne, hogy ez az eszköz azoknak is meghozza a kedvét az intimkelyhek használatához, akiket eddig esetleg a nyilvános tisztítással járó kényelmetlenségek és társadalmi tabuk tántorítottak el –  persze nyilvánvalóan még jobb lenne, ha semmilyen szégyenérzet nem tapadna a menstruációs eszközök használatához.

 

Olvass tovább!