A brit gyerekek relaxálnak az iskolában

2019. február 09. |
Central Médiacsoport Zrt.

Angliában 370 iskolában vezetik majd be a relaxációs- és légzésgyakorlatokat további mindfulness-módszerek mellett, hogy így javítsák a diákok mentális egészségét.

Fotó: Unsplash.com

A jóga, a meditáció, és a mindfulness-gyakorlatok már gyerekkorban is alkalmazhatóak, sőt, számos kísérletben igazolták már, hogy a problémás, viselkedészavaros gyerekekre is pozitív hatással vannak. Arról nem is beszélve, hogy a lelkileg fokozottan sérülékeny gyerekek esetében kimondottan fontos lehet hatékony stressz-kezelési stratégiákat nyújtani, amik hosszútávon nemcsak kiegyensúlyozottabbá tehetik a gyerekeket, de akár olyan problémákat is megelőzhetnek, mint a későbbi problémás szerhasználat.

Angliában most épp ezért 370 iskolában fogják bevezetni az oktatásba a mindfulness-t, ami egyben a világ egyik legnagyobb pszichológiai kísérlete is lesz a University of London és az Anna Freud National Centre for Children and Families közös irányítása alatt. A program, melynek célja, hogy a mentális egészség fontosságára tanítsák a gyerekeket, egyelőre 2012-ig fut majd általános iskolákban és gimnáziumokban egyaránt. A relaxációs- és légzőgyakorlatok oktatása mellett a megtartó közösségek fejlesztésére és a pszichoedukációra is nagy hangsúlyt fektetnek, reményeik szerint így felvértezve a gyerekeket a rájuk nehezedő modern kori nyomások ellen.

Independent

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Inkább anyám, mint egy főbérlő albérlet

Inkább anyám, mint egy főbérlő

Alföldi Róbert és Szabó Győző nemes cél érdekében festettek Alföldi Róbert

Alföldi Róbert és Szabó Győző nemes cél érdekében festettek