A Fehér Ház karácsonyi dekorációja idén a frontvonalban dolgozók előtt tiszteleg

2021. december 04.
Idén először készíthette Jill Biden a Fehér Ház karácsonyi dekorációját, ami sokkal letisztultabb és kifinomultabb lett, mint amit Melania Trump alatt megszokhattunk. Ráadásul az új first lady idén azok előtt hajt fejet az amerikai elnöki rezidencia díszítésével, akiknek a legtöbbet köszönhetjük a koronavírus-járvány elleni harcban.

Ápolók, orvosok, tanárok, bolti eladók és más, az első vonalban dolgozó emberek fedezhetők fel az óriási mézeskalács Fehér Ház alakjai között, mely idén közel 160 kilogrammot nyom, és az amerikai elnök rezidenciáján kívül kiegészül iskolával, rendőrséggel, tűzoltósággal, benzinkúttal, kórházzal, postahivatallal, élelmiszerbolttal és vásárcsarnokkal, hogy így tisztelegjenek azok előtt, akik a járvány kellős közepén is végezték az emberekért a munkájukat. Az idei karácsonyi dekoráció témáját úgy is nevezte el Jill Biden amerikai first lady, hogy szívből jövő ajándék (Gifts from the Heart). 

feher-haz-karacsony-dekoracio

„Minden különbözőségünk ellenére, összefogunk azért, ami számít – magyarázta Jill Biden az idei téma mögöttes mondanivalóját. – Mint a csillag csúcsait, a szívünk összehoz minket. Ez az, amit ki akartam fejezni a Fehér Házban idén. Minden szobában egy szívből jövő történetet mondunk el.”
A másik legnagyobb látványosság a Fehér Ház hivatalos karácsonyfája, ami idén 5,5 méter magas. A kék szobában kiállított Fraser-jegenyefenyőt kivágott fehér galambok és szalagok díszítik, melyeken az amerikai államok és az ország felségterületeinek neve olvasható a béke és az egység szimbólumaként. 

feher-haz-karacsony-dekoracio

Több mint száz önkéntes dolgozott a Fehér Ház díszítésén, beleértve az ovális irodát is. 41 karácsonyfát állítottak fel és közel 1800 méter szalagot, 10 ezer díszt akasztottak a fákra. Huszonöt koszorú díszíti kívülről a Fehér Házat a 79 ezer izzó, girland és más díszek mellett. 

Joe Biden, az amerikai elnök unokái természetesen ajándékot is kapnak, a harisnyák, melyekbe karácsony napján érkeznek a finomságok, az ebédlőben található kandallón függnek. A terem két karácsonyfáját pedig a Biden család tagjainak fotói díszítik, valamint a korábbi elnöki családok karácsonyi képei.

feher-haz-karacsony-dekoracio

Ezek közül több Jill Biden személyes kedvence, ő választotta ki a képeket a családi fotóalbumból. A dekoráció hosszú hónapok munkája, melyen a first lady és segítői már június óta dolgoztak.

Forrás: Washington Post, Time Fotó: White House

Olvass tovább!