Spanyolországban állami plakátkampány erősíti: „minden test bikinitest!”

2022. július 29.
Az esélyegyenlőségi miniszter mutatta be azt a plakátkampányt Spanyolországban, mellyel a sztereotípiákkal akarnak leszámolni, és azt akarják, hogy minden nő jól érezze magát a strandon, testalkattól függetlenül, hiszen „a nyár mindenkié”!

„A nyár mindenkié!” – üzeni a spanyol esélyegyenlőségi minisztérium plakátkampánya, amellyel a nők önbizalmát szeretnék erősíteni. A színes plakáton öt különböző korú és testalkatú nő élvezi a napsütést és a tengerpartot. „A nyár a tiéd is. Élvezd, ahogy, ahol és akivel csak akarod” – írták a képre, amelyen még egy masztektómián átesett nő is látható, meztelen felsőtesttel. 

spanyolorszag-plakat-bikinitest

„Minden test bikinitest – jelentette ki Ione Belarra, a Podemos nevű szervezet vezetője, a spanyol kormány emberi jogi minisztere. – Minden test értékes és mindenkinek joga van az életet élvezni bűntudat és szégyenérzet nélkül. A nyár mindenkié!”

„A különböző testalkatot, nemi sztereotípiáktól való mentesség a célunk. A nyár mindenkié, egyformán, szabadon” – fűzte hozzá Antonia Morillas, a spanyol nőjogi intézet vezetője, a kampány egyik kezdeményezője. Morillas hangsúlyozta, hogy a testtel kapcsolatos elvárások hatással vannak a nők önértékelésére és eltiporják a jogaikat. „Most végre olyan lesz a nyár, ami mindannyiunké, sztereotípiák és a testünkkel szembeni esztétikai erőszak nélkül.”

Amikor a baloldali vezető, Cayo Lara politikus azt nyilatkozta, hogy a kampány abszurd, és „ott próbál problémát kreálni, ahol nincs is”, a civil szervezet azt válaszolta: „ha zavarnak a testek, maradj otthon és írogass a Twitterre”.

Forrás: The Guardian Fotó: Twitter

Olvass tovább!