Tilla kiállt a tüntető pedagógusok mellett

2022. október 03. |

A műsorvezető nagyon sokat köszönhet tanárainak, ezért érezte fontosnak a megszólalást. 

„Nagyon sokat köszönhetek a tanáraimnak, az egész életemre kihat, amit tőlük kaptam! Tanárokat kirúgni azért, mert kiállnak az igazukért, nagyon gáz” – írja a poszt kísérőszövegében. A videóban Tilla kifejtette, hogy már napok óta nyomasztotta a kirúgott pedagógusok ügye, így muszáj volt megszólalnia, és hogy szerinte nincs olyan normális, családban gondolkozó ember, aki ne értené meg, hogy a tanárok fizetéséből lehetetlen megélni, ezért előbb-utóbb el fogják hagyni a pályát, így nem lesznek a gyerekeinknek pedagógusaik. Azt is kiemelte, hogy a modern demokráciában a sztrájkhoz való jog alapjog kell, hogy legyen.

A videót már rengetegen látták, a kommentek pedig jórészt egyetértenek Tillával. Jocó bácsi történelemtanár például ezt írta a poszt alá: „Pedagógusként óriási köszönet és hatalmas respect neked, Tilla!” Wossala Rozina pedig így kommentálta a tartalmat: „Modern demokráciában van sztrájkjog, de hogy a gonosz Brüsszelt idézzem: Magyarország többé már nem teljes értékű demokrácia, hanem választási autokrácia hibrid rezsimje – itt tartunk és ebbe belefér minden is.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Till Attila (@tillattila)

Ezt már olvastad? 

97 790 forint. „Mi is köszönjük a munkáját, tanárnő” – egy pályakezdő pedagógus vallomása

97 790 forint. „Mi is köszönjük a munkáját, tanárnő” – egy pályakezdő pedagógus vallomása

Szerzőnk nem egy menő elitgimnáziumban, hanem egy peremkerületi gyűjtőiskolában tanít. Ő választott úgy, hogy nem a legkiváltságosabbakkal szeretne dolgozni. Pályakezdő, tele lelkesedéssel és erőn felüli tenni akarással. Vagyis csak tele volt lelkesedéssel és erőn felüli tenni akarással, a megalázó 97 790 forint, amit minden hónapban hazavisz, élni kevés, meghalni sok.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

„A metaverzumnak a valódi világ kiterjesztésének, nem pedig a helyettesítésének kéne lennie” – nőként formálja a web3 jövőjét Tábor Andrea bitcoin

„A metaverzumnak a valódi világ kiterjesztésének, nem pedig a helyettesítésének kéne lennie” – nőként formálja a web3 jövőjét Tábor Andrea