Jár az ötös! – Ingyenes coachingot biztosít a tanároknak a Hősök Tere Alapítvány

2022. december 17.
Jár az ötös! címmel új programot hozott létre a Hősök Tere Alapítvány a Flow Alapítvánnyal közösen, amellyel pedagógusokat támogatnak. A tanárok 5 alkalmas coaching folyamatban vehetnek részt, ingyen, egyénileg és csoportosan is.

Az elmúlt hónapok érzelmileg és mentálisan is mélyen megterhelték a pedagógusokat, mostanra a diákokat és a szülőket is.  A magyar oktatási rendszer soha nem látott válsággal küzd, 16 ezer pedagógus hiányzik a rendszerből, túlterheltek a tanárok és a diákok is. Az alacsony bérek és a méltatlan körülmények miatt pedig egyre kevésbé vonzó ez a pálya a fiatalok számára.

ingyenes-coaching-tanaroknak-hosok-tere-alapitvany

A Hősök Tere Alapítvány alaptevékenysége mellett éppen ezért köteleződik el arra, hogy a tanárok önbecsülését és társadalmi megbecsültségét erősítse. A pedagógusok munkája, példamutatása nagy hatással van a felnövekvő generáció szemléletére, gondolkodására,  cselekedeteire, arra, hogy a gyerekek bízzanak magukban, képesek legyenek alkalmazkodni a változó világhoz és arra, hogyan váljanak felelős, másokért is tenni akaró felnőtté és tegyenek is másokért, amikor arra szükség van.

Az 5 alkalmas ingyenes coaching folyamat célja, hogy a pedagógusok választ kapjanak a belső kérdéseikre, és újra megtalálják azt a hajtóerőt, amely a tanári pályára vitte őket. A Hősök Tere Alapítvány weboldalán egyéni vagy csoportos coaching folyamatra jelentkezhetnek, illetve kiválaszthatják a szabad kapacitással rendelkező coachok közül azt a szakembert, akinek a segítségére igényt tartanak. Az alapítvány a kezdeményezéssel a tanárok segítésén túl szeretne példát mutatni és felhívni más szervezetek figyelmét arra, hogy ne maradjanak bámészkodók: mindenki keresse és találja meg azt, amit megtehet másokért és most kifejezetten a pedagógusokért.

ingyenes-coaching-tanaroknak-hosok-tere-alapitvany

„9 éve azon vagyunk, hogy a tudásunkkal segítsük a pedagógusok munkáját, hogy egyfelől többet hozhassanak ki a diákjaikból, másfelől megmutatjuk, hogyan merjenek kiállni és tenni másokért. Most úgy érezzük, kevés a szakmai támogatás. Kell, hogy emberileg is adjunk: megbecsülést, elismerést. Ezért indítjuk el  ezt az ingyenes programot. Mi ezt adhatjuk, úgy hogy adjuk is. Reméljük, másokat is inspirálunk. Tegye meg mindenki azt, amit lehet” – fogalmazott Orosz Györgyi, a Hősök Tere Alapítvány kuratóriumának elnöke arról, miért hozták létre ezt az ingyenes programot.

„Fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk a kezdeményezésben – a tanárok miatt és az oktatás ügye melletti társadalmi összefogás miatt is. Örülünk, ha érdemben tehetünk valamit a tanárokért. Úgy gondoljuk, szükségük van arra a támogatásra is, amit a coaching nyújthat. Reméljük, elfogadják” – mondta Sütöri Ágnes, a Flow Alapítvány ügyvezetője.

ingyenes-coaching-tanaroknak-hosok-tere-alapitvany

A Hősök Tere Alapítvány weboldalán 2022. december 7-től jelentkezhetnek a pedagógusok az elkötelezett coachokhoz. A kezdeményezés 2023. június 15-ig szól. Az érdeklődök minden további részletet megtalálnak a Hősök Tere Alapítvány oldalán.

Olvass tovább!