Részlet a Szexvideó című filmből.

„Orálisan kényeztettem, felkapta a telefonját, és megkérdezte, felveheti-e” – a házi szexvideók kockázatos gyönyöre

2023. augusztus 11.
Vannak, akik a kapcsolatuk felpezsdítése céljából vágnak bele, másoknak szexuális fantáziái vannak arról, hogy emberek nézik szex közben és vannak, akik tisztán üzleti lehetőséget látnak a házi szexvideókban. Tényleg olyan szexi a valóságban is, mint amilyennek hangzik? És ami még fontosabb, megéri a kockázatot? Egyáltalán lehet biztonságosan csinálni?

Megfordult már a fejedben, hogy szexvideót készíts? Jó minőségű felvételt készítő okostelefonokkal ma már egy gombnyomásra vagyunk a házi pornótól. Csak be kell állítani a megfelelő szöget, elegendő fényforrást kell biztosítani, és természetesen alaposan át kell beszélni, a felvételen résztvevők kölcsönösen beleegyeznek-e a felvételbe. Természetesen potenciálisan számos veszélyt is rejthet a házi szexvideózás, de a szakértő szerint stabil párkapcsolatban, megfelelő kommunikáció mellett, néhány fontos alapszabályt betartva minimalizálható a kockázat. 

A legjobb afrodiziákum

A saját szexvideóknak számos előnyük van. A legegyértelműbb: nézni és készíteni is afrodiziákumként szolgálhat. A házi filmek a legjobb segítséget nyújthatják a szóló vagy páros maszturbációhoz. A szexuálterapeuta szerint videóforgatáskor nemcsak a szexre helyeződik fokozott figyelem, de az előkészületekre is: a szexuális élmény részévé válik a ruhaválasztás, a megfelelő zene és a hangulatfények kiválasztása is, így az együtt töltött minőségi, szexnek dedikált idő az, ami igazán javítja a párkapcsolat minőségét. 

De szuper megoldás lehet távkapcsolatban élőknek is: a szexi felvételek segíthetnek abban, hogy közelebb érezze magát az ember az egyébként távol lévő partneréhez. Azoknak a párok, akik távkapcsolatban élnek, nehéz lehet érzelmi kapcsolatban maradni. Az együtt töltött idő rögzítése lehetővé teszi, hogy a párkapcsolatban élők újranézzék a szexuális együttléteket, így megtartsák az izgalmat és fokozzák a az érzelmi intimitást.

Vannak párok, akiknek nem fér bele, hogy nőket vagy férfiakat nézzenek pornóvideókban –ilyenkor a saját felvételek lendülhetnek akcióba. Ráadásul tanulni is lehet a felvételekből, tökéletesíteni a technikát, esetleg visszanézni egy-egy trükköt vagy arckifejezést, amit élesben elmulasztásra került. 

De a legkegyetlenebb bosszú is

Az érem másik oldalán azonban számos olyan fajsúlyos negatívum áll, ami sok szexvideóról álmodozó embert visszatarthat attól, hogy fantáziájából valóság legyen. Nem véletlenül. A pornóvideók készítése és megtekintése szórakoztató és szexi lehet, ugyanolyan nagyon kockázatos is. Hiszen mindig fennáll annak a veszélye, hogy illetéktelen kezekbe kerül.

A szexvideó-készítés komoly bizalmi kérdés. Mindig fel kell tenni a forgatás előtt a kérdést: mennyire bízok a páromban? Ha a kapcsolat rosszra fordulna, van-e akár egy nagyon kis esély arra, hogy felhasználná a felvételt ellenem? Még párkapcsolatban is átgondolandó, de ökölszabály, hogy alkalmi kapcsolat esetén soha, de soha ne készítsünk szexvideót! 

Hunter English szexuálterapeuta szerint megfelelő tervezéssel, kommunikációval és bizalommal az amatőr páros pornóvideók az egyik legjobb szexuális élményt jelenthetik. English szerint bár izgalmas, nagyon kockázatos is lehet a jelenkor technológiai fejlettsége mellett szexvideókat forgatni. „A biztonsági óvintézkedések mérlegelésekor a legfontosabb a kommunikáció. Az intimitás dokumentálásával kapcsolatos aggodalmak, habozások és félelmek nyílt kommunikációja teszi lehetővé minden partner számára, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozzanak a biztonság garantálása érdekében a felvétel előtt, közben és után” – írja.

Néhány példa, amivel biztonságosabb lehet a házi szexvideózás: 

  • Anonimitás: pl. az arcok lehagyása a felvételről vagy az arcok maszkkal stb. való eltakarása
  • Ingatlan védelme: pl. csak nyaraláskor vagy otthontól távol, idegen enteriőrben kerüljenek felvételre az együttlétek 
  • Tárolás: pl. privát, jelszóval védett mappa létrehozása a tartalom tárolásához
  • Törlés: pl. belső szabály lefektetése a felvételek törléséről, akár arról, hogy a felvételek törlésre kerüljenek azonnal a létrehozás vagy megtekintés után
  • Felkészülni a legrosszabbra: pl. felvétel előtti beszélgetés a legrosszabb lehetőségről, hogy hogyan szeretnénk eljárni, ha a videót ellopnák vagy a résztvevőkön más is tudomást szerezne róla 
Részlet a Szexvideó című filmből.

Részlet a Szexvideó című filmből

A Women’s Health magazin négy olyan nőt kérdezett meg a témában, akik valóban kipróbálták a házi szexvideózást. Miért készítettek felvételt magukról és párjukról, párjaikról? Elmesélik! 

Theresa, 35 éves

„Régebben az exeimmel VHS-kazettára vettünk fel a szexfelvételeket, a nyugalmam megőrzése kedvéért én tartottam meg a kazettákat. Aztán a jelenlegi barátommal iPhone-ra rögzítettük az első együttlétünket. (…) Nem volt túl nagy dolog számomra, bízom benne. Egyik este elterveztük, hogy nála vacsorázunk, és megkért, hogy öltözzek abba a ruhába, amiben már látott egyszer előtte. Amikor levettem a kabátomat, és felfedtem előtte a szettem, a vacsora érdeklődés hiányában elmaradt. Az előjáték során elővette a telefonját, és elkezdte rögzíteni az eseményeket. Tudtam, hogy szereti nézni a korábbi dolgainkat, ezért akartam egy új videót készíteni neki. Tudtam, hogy minden mozdulatomat és a hangomat figyelni fogja az, aki visszanézi a videót, és ez rendkívül szexivé tette számomra az élményt. Ráadásul tudom, hogy a pasim nagyon vonzódik hozzám, és csodálatos a kémiánk, ezért nem éreztem, hogy arra kell koncentrálnom, hogy beszívjam a hasamat vagy hajlítsam jobban a hátamat, esetleg a hajam jól nézzen ki. Egy ponton abbahagyta a felvételt, és átadta a telefonját, hogy megnézhessem, amit éppen filmezett, miközben még csináltuk – ez csodálatos volt. Forró volt az ő szemszögéből látni magamat. És jól néztem ki a felvételen, szóval az önbizalmam hirtelen megdobása még jobbá tette a szexet. Az elmúlt néhány hónapban küldött nekem klipeket a felvételekből, és megnézem őket, miközben szextingezünk. Ő is szereti őket nézni, ami engem a partnereként nagyon boldoggá tesz. A legjobban az lepett meg, hogy az egész felvétel mennyire intimre sikerült.  Nem valami piától fűtött rossz döntés volt, szörnyű következményekkel, sokkal inkább együtt alkottunk valamit, amit mindketten élvezhetünk, együtt vagy külön is.” 

Lauren, 24 éves

„Nos, egy darabig távkapcsolatban éltünk a párommal, így amikor végre volt alkalmunk találkozni hosszú két hónapos távollét után, akkor volt értelme a szexvideóknak. Nem mintha előre kiterveltük volna, valahogy mindketten viccből hoztuk fel a témát. Valahogy úgy volt, hogy: „Talán csinálnunk kéne egy szexszalagot, na!” Egyikünk sem ellenezte az ötletet, mindketten csak vállat vontunk: „Miért ne?” Úgy gondoltuk, szintet léphetünk vele a szexi fényképek küldözgetésénél távkapcsolatban. A döntés határozottan kölcsönös volt. Úgy gondoltuk, semmi rossz nem sülhet ki belőle. Igazából több időt töltöttünk a kamera beállításával a számítógépén, mint amennyi ideig ténylegesen bekapcsoltunk. Szóval, ez ilyen. Azt mondanám, hogy a szex határozottan olyan volt, mint kamera nélkül. Azt hiszem, a tény, hogy tudod, hogy rögzítik, amit csinálsz, kicsit tudatosabbá tesz például mozgás terén – de ez az egyetlen különbség. Szex után azonnal megbántuk, hogy lefilmeztük magunkat. Olyan kínos volt nézni! A minőség borzasztó volt, nagyon sötétek lettek a felvételek. Ismeritek az érzést, amikor egy nagyon rossz képet látsz magadról és a partneredről, és az kicsit tönkreteszi a napodat? Na, ez ilyen volt, de megsokszorozva. Körülbelül a feléig játszottuk le a felvételt, mire rájöttünk, hogy törölni kell. (…) Hisztérikus nevetésben törtünk ki és cringeltünk saját magunkon. Aztán még nevettünk kicsit, és megnyomtuk a törlés gombot. Soha többé – ezt a műfajt a profikra bízom. A szex felvételeken sokkal szexisebbnek tűnik, mint amilyen valójában.” 

Kristi, 25 éves

„A legelső szexfelvételemet az akkori barátommal, mostani férjemmel készítettem, hirtelen ötlettől vezérelve álltunk neki. Orálisan kényeztettem, ő pedig felkapta a telefonját, és megkérdezte, felveheti-e. Kicsit kínosnak és veszélyesnek éreztem a forgatást. Annyira koncentráltam, hogy szexi legyek a kamerában, hogy a fogaimmal megsértettem a hímtagját, és egy kicsit túlságosan összeszorítottam a golyóit. Túl erősen próbáltam mindent beleadni, de nem sikerült, nem éreztem magam természetesnek. Számomra határozottan szexisebb, fűtöttebb és szenvedélyesebb a szex kamera nélkül. Úgy érzem, hogy a videó akadályoz, mert folyamatosan próbáltam behúzni a hasam, és olyan dolgokat csináltam, amelyeket valójában nem csinálok akkor, ha nem forog a felvétel. Amikor szenvedélyes szexet akarok, nem akarom, hogy ott legyen a kamera. Amikor először megnéztem a felvételt, nagyon öntudatosnak láttam magam. De sokaknak hasonló az első élménye. Ezután még néhányszor forgattunk és valóban lenyűgözött az, amit csináltunk. Valami masszívan átkapcsolt bennem! Minden egyes felvételt megőriztünk. A partnerem egyiket sem akarja törölni!”

Jennifer, 24 éves

„Az akkori barátommal egyik este együtt lógtunk. Nagyon unatkoztunk, és készen álltunk arra, hogy egy kicsit megfűszerezzük az alkalmat. Valahogy szóba került a pornó témája, és felvetette, hogy csináljunk saját pornót. Egyáltalán nem tetszett az ötlet, hosszasan könyörgött, hogy tegyem meg. Körülbelül egy éve randevúztunk, megbíztam benne – úgyhogy végül megadtam magam. A felvétel olyan érzés volt, mintha valaki nézné, és ez felizgatott. Azt hiszem, mivel tudtuk, hogy forgatunk, sokkal komolyabban vettük a szexet, mint általában. Általában nevetünk és viccelünk, miközben belejövünk a dolgokba, de ezúttal nagyon csendesek voltunk. Eleinte határozottan műsort adtunk a kamerának. Például kipróbáltunk őrült szexpozíciókat. Egyszer, emlékszem, hogy fejjel lefelé is voltam. A forgatás 30 percig tartott – az utolsó 20-at inkább misszionárius pozícióban töltöttük. Talán lámpalázas is volt… Utána azonnal megnéztük a felvételt, de borzalmas volt! Csak az első 10 percet néztük meg, a többit csak átpörgettük a végéig, mert egyáltalán nem volt szexi azt nézni, hogy rajtam fekszik, és misszionárius pózban szexelünk. Az akkori barátom biztosan azt hitte, jó lett a felvétel, mert elküldte magának e-mailben (remélem, már nincs meg neki), de én annyira zavarba jöttem, hogy töröltem. Talán a legkínosabb azt volt nézni, hogy mennyire kényelmetlenül érezzük magunkat és egyáltalán nem nézünk ki szexin. Amikor pornót nézel, mindig mindenki olyan jónak tűnik, de az emberek nem realizálják, hogy ők igazából színészkednek, és speciális kameraállásból készítik a felvételeket.”

Forrás: WomensHealthMag, TheHealthSite, ModernIntimacyFotó: Részletek a Szexvideó című filmből