Új green beauty blog indul a marieclaire.hu oldalán

2019. március 01.
Jaksa Petra, a Peonilla blog szerzőjének személyében új bloggert mutatunk be nektek a Marie Claire oldalán, aki kéthetente jelentkezik majd izgalmas szépséganyagokkal. Green beauty termékekről, sminkekről ír, és számos izgalmas szépségtémát boncolgat majd.

Újságíró, blogger? Hogyan mutatnád be magad az olvasóknak?

Hivatásomat tekintve újságíró vagyok, immár több mint 10 éve, emellett holisztikus green beauty blogger, sminkes, anya – van egy 4 és fél éves kisfiam – és menyasszony (nem házasodtunk össze az olasz párommal, de ami késik…). Ha egy mondatban kellene bemutatnom magam, akkor azt mondanám, hogy az egészséges életmód és a szépségápolás megszállottja.

Miért éppen a beauty? Hogyan kerültél erre a pályára?

Kiskoromtól kezdve ösztönösen vonzódom mindenhez, ami szép, ami esztétikus. Emellett pedig lenyűgöz az emberi szervezet és a bőr működése. A tinédzserkor után nálam sajnos nem múltak el a pattanások, így aztán mélyen beleástam magam a témába. Ez a mai napig egy tanulási folyamat nekem, nemcsak az egyre fantasztikusabb hatóanyagokról, de önmagamról is.

Vannak kedvenc influencereid, vagy szakmai példaképeid a szépségápolás terén?

Persze, sok influencert és szakembert követek a közösségi médiában és azon kívül – például Paula Begoun, Dr Sam Bunting, Renée Chow, Caroline Hirons, – hogy csak a legnagyobbakat említsem. Nálam azonban ez nem egy fanatikus bálványozás senkivel kapcsolatban sem, sokkal inkább egyfajta tanulási és inspirációs forrás.

Melyek azok a szépségtermékek, alapanyagok, amikhez ragaszkodsz?

Jelenleg a C-vitaminos szérumom kihagyhatatlan eleme a rutinomnak. Egészen átalakította a bőröm, mióta használom. Emellett a hialuronsav, a peptidek és a hidratáló tonikok is nagy kedvenceim. Fényvédő nélkül pedig biztosan nem hagyom el a lakást.

Van olyan szépségpraktika, amit legszívesebben világgá kürtölnél, hogy minden nő megismerhesse?

Nem igazán praktika, de a holisztikus szemléletet mondanám. Azt, hogy a bőrükre ne csak, mint „esztétikum” tekintsenek, hanem mint egy élő szervre, ami a nap minden pillanatában értük dolgozik. Ha valamilyen probléma vagy bőrtünet üti fel a fejét, ne elkendőzni próbálják és gyógyszerekkel megszabadulni tőle, hanem ássanak a dolog mélyre és igyekezzenek megtalálni a valódi okát.

Mit tanultál anyukádtól a szépségápolásról?

Konkrét praktikát nem tudnék felidézni, de a természetességhez való vonzódásom és a belső béke megtalálása és kifelé sugárzása biztosan tőle jön. Az, hogy legalább 10 évet letagadhat a korából szintén sokat elárul. Igazi példakép ő számomra.

Van beauty téren tabu számodra?

Senkit nem ítélek el, de a mesterséges beavatkozásoknak nem vagyok a híve. Plasztikai műtétnek csak akkor vetném alá magam, ha a nap 24 órájában depressziós lennék attól, ahogy kinézek. A természetességben és az önszeretetben hiszek, és ezt is szeretném hirdetni a világban.

Többnyire hol szerzed be az aktuális kedvenceidet?

Leginkább online, magyar és külföldi webshopokból. Sajnos a green beauty témakörben még mindig sok olyan márka van, ami itthon nem kapható. Az itthoni krémkészítés is régóta foglalkoztat, pont most hétvégén megyek életemben először kence tanfolyamra. Nagyon izgatott vagyok!

A blogodon rengeteg szépítő alapanyagról, praktikáról is írsz. Nálunk miről tervezel írni?

Az itthon még ismeretlen beauty újdonságok, trendek és termékek bemutatása mellett szeretném, ha mindenki kapna valami olyan tudást, tippet vagy praktikát a posztjaimon keresztül, amit a saját, pörgős kis életébe könnyedén beilleszthet. Ami által nemcsak szebb lesz a bőre, de jobbá válik az élete.

Kilépőként pedig elárulod, hogy van-e kedvenc szépségturmixod?

Élek-halok a frissen facsart és hidegen préselt levekért. A kedvenc szépség juice-om: cékla, répa, alma, gyömbér. Smoothie-kból is jöhet minden – ezekbe igyekszem mindig valamilyen zöldséget is belecsempészni (pl. spenót, zeller, uborka, petrezselyem). A zöld tea és matcha is fantasztikus szépítők, a gyógynövény teák közül pedig a csalán, az édeskömény, a cickafark, a bors-/fodormenta rendszeres fogyasztója vagyok.

Nézd meg Petra blogját: peonilla.com