Hogyan használjuk a szempillagöndörítőt?

2019. május 27.
A szempilla a szép szem és a ragyogó tekintet kulcsa. A tekintet intenzitása függ a szempilla ívétől és a sminkünktől is. Ehhez az egyik legfontosabb szövetségesünk a nélkülözhetetlen kis eszköz: a szempillagöndörítő.

Minden lány arról álmodik, hogy gyönyörű őzikeszeme legyen. Ehhez a legfontosabb, hogy a szempillánk szépen íveljen, ami garantálja az ellenállhatatlan tekintetet.

A szempillagöndörítővel látványos hatást érhetünk el, függetlenül attól, hogy használunk-e szemspirált vagy sem. A pillák vonala hangsúlyosabb lesz tőle, és a szemsminkünk pont azt a pluszt fogja hozzáadni a tekintetünkhöz, amitől felfigyelnek rá az emberek. De ahhoz, hogy ezt a hatást elérjük, tudni kell használni.

Használati utasítás a szempillagöndörítőhöz

Figyeljünk oda, hogy mindig sminkeletlen szemre használjuk! Ha már van spirál a szempillánkon, főleg ha megszáradt, akkor letörhetjük vele a pillákat, úgyhogy csak óvatosan. De ha frissen tettük föl a szemspirált, akkor is jobb nem használni a göndörítőt, mert csak elmaszatoljuk az egészet.

Először is jól kell megfognunk az eszközt. Ha ez megvan, akkor közelítsük a lehető legjobban a pillák tövéhez, de ne érjünk hozzá a szemhéj bőréhez. Nézzünk lefelé, fogjuk be a pillákat az eszközzel úgy, hogy párhuzamosan tartjuk a pillák vonalával. Szorítsuk össze határozott mozdulattal, és tartsuk így pár másodpercig.

Ha ez megvan, húzzuk egy picit előrébb az eszközt a pillákon, és ismételjük meg a mozdulatot. Ezt csináljuk meg ahányszor a pillánk hossza engedi.

Van néhány trükk is, amelyekkel még szebb eredményt tudunk elérni. Például hajszárítóval megmelegíthetjük egy kicsit a göndörítő felső részét, mert ezzel szebben tudjuk formálni a pillákat. Arra viszont vigyázzunk, hogy ne forrósítsuk föl, mert akkor egészen biztos, hogy megégetjük magunkat. Egyébként léteznek már elemes, melegíthető szempillagöndörítők is.

A higiénikus használat miatt félévente cseréljük ki az eszköz gumis részét, és havonta töröljük át 70 százalékos alkohollal. Vannak göndörítők, amelyeket eleve plusz gumivégződésekkel árulnak.

Az utolsó simítás: a spirál

Miután a szempillagöndörítő használatával végeztünk, nem marad más hátra, mint a smink.

A szemspirál felvitele nagyon fontos a végeredmény szempontjából. Nézzünk lefelé, kezdjük a pillák tövénél, és Z-vonalat többszörösen leírva haladjunk a pillák vége felé – ezzel tudjuk kimaxolni a göndörítő szempillahosszabbító hatását. Az optimális eredmény elérése érdekében menjünk végig többször is a pillákon.

Mielőtt a spirál megszáradna, fogjuk az ujjaink közé a pillákat, és körülbelül egy percen keresztül tartsuk meg a göndörítő által létrehozott pozíciójukban.

Ma már vannak olyan spirálok is, amelyeknek a speciális formája pluszban göndöríti a pillákat – ezt használjuk ki, hiszen a szempillagöndörítést nem lehet elégszer elvégezni.

Forrás

Fotó: Getty Images, Unsplash