Így lesz nagyobb a szemed a fehér szemceruzától

2019. május 24.
Úgy néz ki, a fekete szemceruza helyét egyre inkább átveszi a fehér. Kinyitja a tekintetet, nagyítja a szemet, és egyéb jó tulajdonságai is vannak. De vajon hogy kell jól használni? Amélie d'Halluinnel, az Yves Rocher sminktanácsadója mondja el tippjeit.

A kifutókon és a vörös szőnyegen már egy ideje észrevehettük, és most a mindennapi használatban is teret nyert a fehér szemceruza, olyannyira, hogy úgy tűnik, letaszítja a trónról az eddig egyeduralkodó feketét. Mik az előnyei és hogyan kell profin használni? Amélie d’Halluint, a francia kozmetikai márka, az Yves Rocher sminkszakértőjét kértük meg, hogy adjon néhány jó tanácsot az ügyben.

Nagyítja a szemet, felfrissíti a tekintetet

Bár a fehér szemceruza alapvetően a nyolcvanas éveket idézi, mondhatjuk, hogy most a reneszánszát éli, mégpedig annak köszönhetően, hogy nagy trend a természetes smink, a „no-make-up make-up”. A fehér ugyanis diszkrét, nagyítja a szemet, és világos színének köszönhetően ragyogást is ad neki. Ha a vízvonalra visszük fel, azonnal frissebb lesz tőle a tekintetünk – magyarázza Amélie d’Halluin, aki szerint a fehér szemceruza mindennapos használatra is alkalmas.

Ha lágyabb, természetesebb hatásra vágyunk, akkor a hideg fehér helyett használjunk testszínű (nude) vagy egészen halvány rózsaszínű ceruzát. A túlságosan hangsúlyos fehér ugyanis meg is keményítheti a tekintetet, különösen ha nem vagyunk nagyon gyakorlottak a felvitelben és kicsit megszalad a kezünk. Ami a textúrát illeti, részesítsük előnyben a puhább változatot, amivel ezen a nedves területen könnyebben fogunk tudni vonalat húzni.

A fehér szemceruzában rejlő lehetőségek

A profik az alsó szemhéj belső vonalára használják, a szempillák tövéhez, és a belső szemzugba tesznek egy kis fényt, amit az ujjukkal vagy ecsettel dolgoznak el. Ezzel a technikával még jobban meg lehet nyitni a tekintetet, mert az alsó szemhéjon levő fehér összemosódik a szem fehérével. Ennek következtében a szem alatti karikák kevésbé látszanak, és a bőrszín is felfrissül.

Ha viszont a belső szemzugba teszünk belőle, és ahogy kifelé haladunk, egyre sötétítjük a színt, akkor a közel ülő szemeket tudjuk optikailag egy kicsit távolítani egymástól.

Újabb előnye, hogy ha alapként használjuk, akkor fixálni lehet vele a szemhéjpúdert: ehhez az kell, hogy vastag és meglehetősen zsíros ceruzát használjunk, úgynevezett jumbo méretet. Ennek az a előnye is megvan, hogy némi irizáló árnyalatot ad a szemhéjpúder színének, és tartósabbá is teszi.

Egy szó mint száz, a fehér szemceruza nesszeszerünk nélkülözhetetlen darabja, ha a nude smink hívei vagyunk. De ha kicsit szofisztikáltabb sminkre vágyunk, akkor a fekete ceruzával együtt is használhatjuk: ehhez húzzunk fekete vonalat a felső szemhéjon, a pillák tövénél, használjunk szemspirált és matt rúzst.

Forrás

Fotó: Imaxtree.com