A legjobb szépségtermékek zsíros bőrre

2019. július 09.
Fáradhatatlanul harcolsz az egész nap a fénylő arcbőröd ellen? Ha a megtanulod, hogyan ápold, és megfelelő termékeket választasz, leküzdheted ezt a zavaró problémát.

• Micellás víz
A zsíros bőr ideális arctisztítója. A vízben levő apró gömböcskék segítségével eltávolítja a sminket és egyben megtisztítja a zsíros bőrt. Ezeknek a molekuláknak köszönhetően a bőr felszínén maradt nemkívánatos részecskék is feloldódnak. AZ Eredmény? A bőrünk kémiai vegyületek nélkül, finoman tisztul meg. A tejekkel ellentétben a micellás víz ráadásul nem hagy zsíros réteget a bőrön, azaz nem tömíti el a pórusokat. Az arc egész területén lehet használni, probléma nélkül.

• Alkoholmentes tonik
Az antioxidánsokkal dúsított tonik összehúzza a pórusokat, csökkenti a gyulladást és eltünteti a smink vagy az elhalt hámsejtek legutolsó nyomait is.

• Arcradír
A zsíros bőr hajlamos rá, hogy az elhalt hámsejtek különösen vastag réteget alkossanak a felszínén, és eleve könnyebben vastagszik meg. Erre a bőrradírozás jelenti a leghatékonyabb megoldást, ami a bőr faggyútermelését is szabályozza. A szalicilsav hatékony összetevője az arcradíroknak. Idővel, ha rendszeresen használjuk, a szalicilsavas radírozás rendbe hozza a zsíros, aknés bőrt.

• Hidratálás
A bőr hidratálásához szerencsésebb, ha szérummal dúsított hidratáló gélt használjuk. Részesítsük előnyben a az olajmentes gél állagot, amikben a természetes összetevők vannak többségben, például az aloe vera.

Ami a szérumot illeti, abban is a vízbázisú, olajmentes változatot válasszuk. Vannak szérumok, amelyeket vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsítanak – ezek kiegyensúlyozzák a bőr víz-szintjét, és megakadályozzák, hogy elpárologjon belőle a víztartalom. A két termék összehangolásához válasszunk aloé-, alga- vagy C-vitamin-bázisú szérumot.

• Smink
Adjunk hálát a mattító primereknek, por vagy hab állagú alapozóknak és púdereknek, amelyek a mattítás mellett ki is simítják a bőrt. Ezekben is lehetőleg az olajmentes változatot válasszuk. Napközben mattító papírral csökkenthetjük a zsíros bőr csillogását.

https://www.marieclaire.fr/,quels-sont-les-produits-indispensables-pour-lutter-contre-la-peau-grasse,781782.asp

Fotó: Profimédia