Őszi bőrterápia otthon, 4 lépésben

2019. november 15.
Az ősz csupa szín, csupa illat, csupa szépség, napjai mégis sokak számára egyet jelentenek az elmúlással. Most megmutatjuk, hogyan tudjuk mégis megújítani a bőrünket ebben a hűvösebb időszakban.

A természet az egyik legbőkezűbb szépségszalon, jótékony összetevők sokaságát kínálja a bőrünknek. Az ősz megérleli az apró magokat, gyümölcsöket, melyek vitaminokkal, olajokkal, antioxidáns kivonatokkal kényeztetik az arcunkat.

Ez az időszak a szépségkúrák ideális pillanata

Az ősz a felkészülés időszaka a télre, a nehezebb kihívásokra. Az ápoló, tápláló fény és vitaminok hiányára. Bőrünk nyitottan várja, hogy magába szívja a napérlelte esszenciákat, és kisimultan, feltöltődve csillogtassa természetes szépségét.

A szérumkúra négy lépése

1. A meleg hónapok hagyatékát radírozzuk le bőrünkről. Szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől, és serkentsük a bőrmegújulást. Erős peeling esetén még gondoskodjunk a fényvédelemről. Használjuk kúraszerűen a bőrradírt hetente 1-2 alkalommal.

2. Válasszuk ki a bőrtípusunkhoz illeszkedő szérumot vagy elixírt és használjuk naponta kétszer. Reggel a nappali krém, szemkörnyékápoló krém alá, majd este az éjszakai krém alá is.

Szérumkúra télre.

3. A szérum szépségkúra ideje alatt a legérzékenyebb területek, az arc-, nyak-, dekoltázs bőre legyen figyelmünk középpontjában.

4. A kúrát 30 éves kor felett 4-6 héten át folytassuk. Építsük fel ezt az időszakot tudatosan. Kérhetjük kozmetikus segítségét is, hogy biológiailag értékes és megfelelően tápláló anyagot válasszon ki nekünk.

Fotó: Getty Images, Marie Claire-Archív