10 szépségfogadalom az újévre

2020. január 07.
Az új évvel új ígéretek is járnak, például, hogy jobban figyelsz magadra. Mindegy, hogy a vízivási szokásodat akarod megváltoztatni, vagy éppen a ‘sminkkel nem fekszem le’- szabályt szeretnéd megfogadni, a lényeg, hogy olyan ígéreteket tegyél, amiket be is tudsz tartani.

Tisztíts, tonizálj és hidratálj – minden nap
A bőrápolás hármas aranyszabálya, mégis sokan kihagynak belőle egy-két lépést, főleg, ha későre nyúlik az arcápolás. Ne hagyd ki egyiket se! Kicsivel több időt töltesz majd a tükör előtt, de ez megtérül, hiszen a bőröd egészségesebb lesz.

Napvédő krém 365 napon át
Ne felejtsd el: a nap sugarai áthatolnak a felhőkön, az ablakokon, visszatükröződnek a vízen, havon, jégen, homokon…Gyakorlatilag mindig ér nap, ha a szabadban vagy. Használj tehát fényvédőt minden évszakban, az év összes napján. Ezzel csökkentheted a bőrkárosodást és a bőrrák kockázatát is.

Legyen bőrápolási rutinod
Alakítsd ki a számodra ideális bőrápolási rutint, olyat, amitől a bőröd jól érzi magát. A rendszeres, alapos tisztítás mindenképpen legyen a rutin része.

Törd meg a rutint
A legtöbb ember nehezen változtat, de hidd, el néha jól esik. Lépj ki a komfortzónádból és fedezz fel egy benned rejlő új stílust. Lehet az egy merész színű ajakrúzs, egy új meditációs technika, vagy egy nem átlagos frizura. A lényeg, hogy merj újítani.

Gondolkodj és cselekedj zölden
Fontos tudnod, hogy a szépségápolási termékeid mit tartalmaznak. Válassz természetes és organikus összetevőket, kerüld a kemikáliákkal teletömött készítményeket. Részesítsd előnyben a természetes csomagolásokat is. Egyszerűen csak ígérd meg magadnak, hogy tudatosabb fogyasztó leszel.

Emeld magasabb szintre a bőrápolásod
Kezdj el komolyabban foglalkozni a bőröddel és használj a korodnak, illetve a bőröd igényeinek megfelelő készítményeket. Minél idősebb leszel, annál fontosabb az alaposság és a következetesség. Időről-időre ajándékozd meg a bőrödet kényeztető termékekkel.

Tényleg menj el évente bőrgyógyászhoz
Ez lenne a természetes, de ha még sincs így, évente egyszer mindenképp keresd fel a bőrgyógyászod. Az érettebb bőr az arc-készítmények összetevőire lehet, hogy másképp reagál, ezt jó, ha tudod. Illetve a bőrgyógyász azt is megmutatja, hogyan hozhatod ki az arcápolásodból a maximumot.

Igyál több vizet
Régi, mégis örökzöld tanács. Éberebb leszel, és jobban fogod érezni magad, és persze a bőrödön is látszani fog a pozitív változás, ha több vizet iszol. Próbálj meg 2 litert inni naponta.

Néha hagyd el az alapozót
Mindannyian szeretjük az alapozót, de jó, ha néha kihagyod. Hagyd a bőrödet méregteleníteni és fellélegezni. Hiszed vagy sem, egy váratlan magabiztosságot fog neked adni.

Tervezz és foglalj
Előzetesen foglald le az időpontjaidat a manikűrösnél, kozmetikusnál, vagy akár a spában, hogy feltöltődhess és lazíthass. Remek érzés úgy nekivágni az évnek, hogy be van foglalva az összes szépségápolási programod.

Forrás: Foreo