Így készítsünk profi sminket csupán egyetlen Chanel palettával

2020. május 08.
Mi, magyar nők szeretjük a praktikus és egyszerű dolgokat, ám nekünk is szükségünk van egy kis csillgásra. Lucia Pica bennfentes tippjeivel mi is profi sminket készíthetünk magunknak, már akár egyetlen palettával is.

A világhírű luxusmárka évről évre izgalmas sminkújdonságokkal jelentkezik, ám biztosan sokan nem tudják, ki is áll a színpompás kollekciók megalkotása mögött. Lucia Pica 2015 óta tölti be a Chanel kreatív smink- és színdizájner pozícióját, inspiráló ötleteit pedig minden új kollekciónál tökéletesen foglalja formába. Hitvallása, hogy a sminknek nem elfedni, maszkként a bőrünkre tapadni, hanem kiemelni kell szépségünket, így kreációi is maximálisan ezt az irányelvet követik.

Most az egyik legsikeresebb Chanel palettát mutatjuk be részletesebben, amelyhez a sminkguru tippjeit is megosztotta, így otthon, mi magunk is könnyedén profi sminket készíthetünk vele. Az Essentielle palettát azért is szeretjük nagyon, mert pici és praktikus, bárhova magunkkal tudjuk vinni, ráadásul tényleg minden megvan benne, amire szükségünk lehet: korrektor, pirosító és highlighter egyben. A festéket ujjbeggyel, de akár ecsettel is felvihetjük a bőrünkre.

Lucia Pica öt éve erősíti a Chanel csapatát

A korrektor

Ez a krémes korrektor szépen felfekszik a bőrre, és tökéletesen tünteti el a karikákat vagy egyenetlenségek. Ha a reggeli sminkünkkel elkészültünk, csak dobjuk be a táskánkba, így napközben is bármikor nálunk lesz igazításra.

Olvastad már?

Lucia Pica profi tippje:

„A korrektort a Chanel Retractable Dual-Tip ecsettel szoktam felvinni. Először a laposabb végét használom, majd a puhább ecsettel egyengetem el a festéket, így nagyon szépen összeolvad a bőrrel. Használhatjuk az arcunkon bármilyen apró hiba elfedésére, az orrunk vagy az ajkaink körüli erős árnyék eltüntetésére, de a szem alatti terület kivilágosítására is tökéletes. Én még szemhéjra is használom alapnak.”

chanel-palette-essentielle

A highlighter

Ha a fény-árnyék hatással játszunk az arcunkon, az ragyogóvá varázsolja a megjelenést is. A krémes formula nagyon szépen felvihető és eldolgozható, nem túl erős, de látványos, így finom csillogást érhetünk el vele.

Lucia Pica profi tippje:

„A Retractable Highlighter Blush ecset segítségével vigyük fel a higlihtert egy enyhén lefelé görbülő ívben, de ne csak a megszokott helyekre, mint az arccsont, az orrnyereg vagy a Cupidó-ív, rakjuk belőle egy keveset a szemöldökcsontra is. Én néha a szemzugba és a szemhéjakra is használok belőle.”

Pirosító

Egy kis színfátyol, amelyet nem csak az orcánkra, az ajkunkra is tudunk alkalmazni. Frissességet és üdeséget kölcsönöz a színe.

Lucia Pica profi tippje:

„A pirosításhoz is a Retractable Highlighter Blush ecsetet használjuk: belülről kifelé haladva vigyük fel finoman az arccsontra, majd az ujjunkkal szépen dolgozzuk el, hogy összeolvadjon a két szín. Néha közvetlenül az ujjaimmal az ajkaimra is felviszem: nagyon lágy, mégis modern színe van, ezt szeretem benne.”

Fotó: Chanel

Láttad már?

Fotó: Chanel