Ezért tisztítsd meg a sminkeszközeidet is!

2020. április 30.
Emlékszünk még, milyen volt a sminkszivacsunk eredeti színe? Annak ellenére, hogy sokan rendszeresen sminkelünk – kivéve persze mostanában –, sajnos nem tisztítjuk elég gyakran a sminkeszközeinket. A piszkos eszközök pedig a bőrünkre és az általános egészségi állapotunkra is veszélyesek lehetnek.

A házimunka az, amit mindannyian szeretünk halogatni, de így, a négy fal között nem nagyon futhatunk el előle. És nem is szabad, főleg ha a személyes higiéniáról van szó. Bizony, a fürdőszobánkban is vár ránk némi házimunka… A Foreo higiéniai tippjei következnek.

A baktériumok játszótere

A sminkecsetek porózusak, amelyek így ideális alapot teremtenek ahhoz, hogy a baktériumok elszaporodjanak rajtuk. Könnyen magukhoz vonzzák a festékpigmenteket, az elhalt bőrsejteket, vagy az olajat a bőrünkről. Ez így egy tökéletes koktél a bőrirritáció, az eltömődött pórusok és a pattanások kialakulásához. A káros vírusok és baktériumok, mint a Staphylococcus, vagy az E. coli hosszú ideig vidáman eléldegélnek ebben a környezetben.

Rendszeres tisztítás a kulcs

A profi sminkmesterek minden egyes használat után megtisztítják az eszközeiket; az otthoni személyes használat során te végezz egy alaptisztítást heti egyszer antibakteriális spray, vagy nedves törlőkendő segítségével. Alapos tisztítást pedig minden hónapban iktass be.
Extra tipp: akár egy konkrét napot is kijelölhetsz a naptárban, hogy ne felejtsd el.

Olvass tovább!

Azokra a sminkeszközökre különös gondot fordíts, amiket nedves vagy krémes termékkel együtt használsz, ilyen az alapozó vagy a korrektor. A sminkszivacsokat hetente érdemes alaposan megtisztítani, és negyedévente újra cserélni.

 

Házi praktikák

Nem kell messzire menned a hatékony sminktisztító szerekért, elég például a fürdőszobáig, vagy a konyháig. Tökéletesen megteszi a babasampon, vagy az edényekhez használt mosogatószer is. A sminkszivacs tisztítását kezdd azzal, hogy meleg vízzel leöblíted. Ezután önts rá mosogatószert, vagy babasampont. Nyomkodd addig, amíg a szivacs teljesen magába nem szívja a szappanos vizet, végül alaposan öblítsd ki. Ezt addig ismételd, amíg a víz teljesen tiszta lesz.

Az ecsetek tisztításához keverj össze egy pohár meleg vizet egy evőkanálnyi babasamponnal vagy mosogatószerrel. Vannak, akik olívaolajat is tesznek a tisztítószerhez a sörték kondicionáláshoz, érdemes lehet ezt kipróbálnod. Helyezd az ecseteket a pohárba, sörtékkel lefelé, majd hagyd ázni őket 15 percig. Egy mélyebb poharat használva és az ecseteket fejjel lefelé állítva megelőzheted, hogy víz szivárogjon az ecsetek nyelébe. Ez ugyanis oldaná a ragasztót, és előbb-utóbb leválna az ecset feje.

Végül nincs más hátra, mint leöblíteni az ecseteket folyó víz alatt, amíg teljesen nem lesz tiszta a víz. Fektesd őket egy törölközőre, és hagyd egy éjszakán át megszáradni.

Ne felejtsd el az arcod

Egy ideális világban csak „szerelem van a levegőben”, de ez sajnos nem így van, vírusok és baktériumok vesznek körül minket, amelyek könnyen okozhatnak komolyabb bőrbajokat. Szóval a sminkkészlet rendszeres tisztítása mellett nem érdemes megfeledkezni a rendszeres arctisztításról sem. Egy profi arctisztítóval pillanatok alatt megszabadulhatsz a baktériumoktól és más szennyeződésektől.

Forrás: Foreo

Olvastad már?