A nap szépségkütyüje: hajtőmosó huzat

2020. július 10.
Kicsit furcsa, kicsit morbid, de a szépségbloggerek szerint egészen hatékony szerkezet. A hosszú hajú nők megmentőjének tartják sokan a PonyDry nevű netes szépségkiegészítőt, amellyel úgy tudjuk megmosni a hajtövet, hogy a hajunk többi része csontszáraz marad.

Elsőre csak egy újabb netes őrületnek tűnik, de egy-két vásárlói véleményt elolvasva, videót megnézve, mégsem biztos, hogy teljesen haszontalan találmány. A több színben (fekete, pink, kék, mindez közel 30 dollárért) is elérhető kis zsákszerű huzat lényege, hogy azoknak a hosszú hajú nőknek, akik épp időhiányban szenvednek, vagy esetleg már szépen megformázták hosszú tincseiket, de a hajtöveik már zsírosodnak, ne kelljen egy teljes hajmosással bajlódniuk.

A PonyDry néven futó, vízhatlan huzatról nem sok jót feltételeztem, és főleg tömör, erős haj esetén tűnt bizonytalan megoldásnak, ám sok blogger ezt cáfolja, mondván, hogy nagyon jól lehet a „belegyömöszölt tincseket, hajvégeket” rögzíteni vele, és a kint maradó hajtőrészt is könnyű megmosni. Mindezt úgy, hogy a végek eközben teljesen szárazon maradnak.

Ráadásul nem kell a mosdókagyló alatt bénázni sem vele, bátran használhatjuk a zuhany alatt, bő vízsugár mellett, garantáltan csak a tövek lesznek nedvesek. Vagyis, ha mindez valóban igaz, és a tutorialok nem túlzóan lelkesek, akkor egy nagyon jó alternatíva, ha éppen rohanunk valahova, de friss hajat szeretnénk. Vagy éppen a már amúgy is száraz hajvégeinket kímélnénk meg egy újabb hajmosástól, mert a zsírosodó hajtöveink viszont mindezt megkívánnák már…

Egy szó, mint száz, végre egy érdekes és hasznosnak tűnő kütyü a social média beautytengerében, amivel kevesebb vizet, sampont és balzsamot is használhatunk!

Láttad már?