A szezon legszebb szemhéjpalettái

2020. július 13.
Az utóbbi hónapok maszkviselési szokásai miatt az ajkakról a szemsminkre helyeződött a fókusz. Ne féljünk a kihívástól: legyünk bátrak az árnyalatokkal, kreativitásunknak ugyanis maximum a szemszínünk szabhat határt!

A Marie Claire szépségrovatának legújabb sorozatában mindenki megtalálhatja a számára tökéletes szépségtermékeket egy-egy hajápolási, bőrápolási vagy dekorkozmetikai kategórián belül. Kérdéseinkkel segítünk feltérképezni az igényeket, így könnyebben ráláthatunk, éppen mire is van szükségünk. Ebben a hónapban a palettákra esett a választásunk, hiszen ha már az ajkunkat sok esetben maszk takarja, legalább a szemsminkünk legyen egy kicsit kreatív.

Persze az egy dolog, hogy megszületik bennünk a vágy, hogy egy új szemhéjpalettát szeretnék, de átgondoltuk például, hogy milyen konkrét céllal vásárolnánk? A tudatos vásárlás ebben az esetben is fontos, hiszen úgy fogjuk tudni igazán kihasználni a terméket! És azt tudjuk, hogy a krémesebb vagy a púderesebb textúra tartósabb a szemhéjunkon? Vagy hogy a vibráló, élénkebb, esetleg a visszafogottabb, nude árnyalatok passzolnak a nyári outfitünkhöz leginkább? Egyáltalán tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szemszínhez milyen szemhéjpúder illik?

Olvastad már?

Egy kis ízelítő…

1. Maybelline New York The City Mini paletta

maybelline-szemhejpaletta

A krémes textúrák nagyágyúja a Maybelline minipalettája. Pontosan hat árnyalatot találunk benne, ráadásul van közte matt és fényes szemhéjfesték is, így többféle alkalomra is kitűnő lehet.

 

2. Lancôme Hypnôse szemhéjpúder-paletta

lancome_hypnose

Ha könnyen használható szemhéjfestéket keresel, a Lancôme Hypnôse lesz a tökéletes választás, ugyanis a paletta fedelébe belerajzolták, melyik színt hova kell felvinni – így tényleg nagyon egyszerűen készíthetsz vele kifogástalan sminket.

 

3. INIKA Day to Night

inika-szemhjpuder

Ha ásványialapú, kémiai- és adalékanyagmentes sminkeket keresünk, akkor az INIKA palettáját ajánljuk. A földszínek remekül passzolnak a zöld és a barna szemhez is.

 

A cikk teljes verziójáért és a többi meseszép palettáért keresd a Marie Claire júliusi-augusztusi lapszámát!

 

Fotó: Unsplash, Marie Claire-archívum