Gyógyír a sebekre: kórházakat támogat a szépségmárka

2020. július 13.
Többször is beszámoltunk az utóbbi hónapokban arról, hogy a szépségipar miként igyekezett és igyekszik a jelek szerint továbbra is kivenni a részét a koronavírus elleni harcból, valamint a kórházak és az egészségügyi dolgozók támogatásából. Ezúttal az Oriflame csatlakozott a jótékonykodók táborához, mégpedig egészen nagyvonalú támogatással.

Nagyon sokan, nagyon sokféleképpen vették ki a részüket a koronavírus elleni küzdelemből, a frontot azonban az egészségügyi dolgozók tartották. A szépségpiac szereplői közül is többen beszálltak a maguk módján, és a lehetőségeikhez mérten a vírus visszaszorításáért folytatott harcba, majd a kórházak és az ott dolgozók támogatásába.

A L’Oréal, a Coty, a Clarins és a L’Occitane után most az Oriflame tett egy egészen nagyvonalú felajánlást. A svéd márka ugyanis közel 10 millió forint értékben ötezer szappannal, testápolóval, arckrémmel és tusolókrémmel köszönte meg a kórházi dolgozók önzetlen és kitartó munkájukat.

Egy „kicsit többet” tenni

Tény, hogy a sok más, felelősen gondolkodó márkához hasonlóan az Oriflame is mindent megtett azért, hogy a járvány alatt is megfelelő körülményeket biztosítson a munkatársainak, és a vásárlók is biztonságosan kaphassák kézhez megrendelt termékeiket. A svéd márka csapata azonban úgy gondolta, ennél többet is tehetnének, ezért elhatározták: júniusban ötezer szépségápolási terméket osztanak szét a hazai orvosok, nővérek, asszisztensek és ápolók között.

Láttad már?

Az arckrémet, szappant, balzsamot, testápolót és tusolókrémet tartalmazó csomagokat azok a budapesti intézmények kapták, amelyeket a járvány a legintenzívebben érintett: a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete, az Észak-Közép-Budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelője, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. Ami pedig a szeretetcsomagokat illeti: csupa olyan, organikus forrásból származó higiéniás termékeket válogattak a szettekbe, amelyeket a márka kifejezetten a túlságosan igénybe vett bőr ápolására, táplálására fejlesztett ki.

A szépségszettek mellett több figyelem az egészségügyi dolgozóknak

Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szerint a járvány kirobbanása óta olyan mértékű szeretetben van részük, amelyre egyáltalán nem számítottak. „Minket dolgozókat is megvisel a járvány mind fizikailag, mind szellemileg, mind pedig lelkileg. A pandémia kezdete óta azonban korábban soha nem tapasztalt figyelmet és támogatást kapunk az emberektől: pénzbeli adományok, szakmai eszközök, meleg- és hidegétel csomagok, virágok, kozmetikai szerek és a legkülönbözőbb felajánlások érkeznek felénk. Rendkívül sokat jelent számunkra, hogy a megfeszített munkatempó és a túlórák közepette mégis érezzük, hogy nem egyedül küzdünk meg a járvánnyal, hanem rengetegen támogatják és segítik a munkánkat, segítenek embernek maradni” – mondta dr. Szlávik János.

„Mi a kezdetektől fogva hiszünk a közösség erejében. Abban, hogy együtt nemcsak saját magunkon segíthetünk, de egymás életét is szebbé varázsolhatjuk. Az egészségügyi dolgozók pedig éppen ezt tették. Hálásak vagyunk érte” – fogalmazott Kardics Beáta, az Oriflame Magyarország marketingvezetője.

Olvastad már?