3 ok, amiért nem használ a szemránckrémed

2020. július 24.
Úgy érzed, hiába kened fel szorgalmasan minden nap a szemránckrémed, az egész szinte semmit sem ér? Akkor jól figyelj, szépségbloggerünk, Peonilla elárulja, hol lehet a hiba!

1. Nem adsz neki elég időt

Általánosságban a szemkrémeknek 4-6 hétre van szükségük ahhoz, hogy valóban kifejtsék a hatásukat. Legyél tehát türelmes, és hagyj időt az aktív összetevőknek, hogy bizonyíthassanak.


2. Rossz szemkrémet használsz

Ha meg sem nézted az összetevőlistát, mikor lekaptad a polcról a kiszemelt szemránckrémet, akkor elképzelhető, hogy nincsenek is benne olyan hatékony bőrfeszesítő, puhító anyagok, amiktől hatást várhatnál. Ne dőlj be a csomagolás elején virító „anti-aging” feliratnak, hanem fordítsd meg a dobozt, és keress olyan összetevőket (lehetőleg a lista elején/közepén), mint a peptidek, E-, C-vitamin, koffein, zsírsavak, hialuronsav vagy a retinol. Ez utóbbival a meleg hónapokban legyél óvatos, és inkább tedd el őszig, ugyanis, ha nem vigyázol, pigmentfoltokat is okozhatsz magadnak.

3. Az életmódodra nem figyelsz

Sajnos a bőrápolás önmagában édeskevés, ha valóban pihe-puha, feszes bababőrt szeretnél a szemkörnyékeden. Ehhez az egészséges táplálkozás, az elegendő alvás, a dohányzás és az alkohol elhagyása mellett arra is érdemes odafigyelned, hogy mindig legyen nálad napszemüveg, és kerüld a hunyorgást, valamint a szemdörzsölést, illetve igyekezz a hátadon aludni, ha teheted.

Láttad már?

A cikk folytatásáért kattints Peonilla oldalára!

Fotó: Unsplash