3 rózsavizes szépségújdonság

2020. augusztus 11.
Bár épp ezerrel tombol a nyár, és az újdonságok többsége csak szeptemberre várható, a nyári hőfokokhoz igazodó, kellemesen hűsítő szépségújoncok azért most is érkeznek. Mutatunk is 3 figyelemre méltó indulót.


A rózsavizet valójában véletlenül találták fel: az értékes rózsaolaj készítése során ez a folyadék melléktermékként jelent meg. A gyártás másik módszere a kinyílt rózsaszirmok megmunkálása. Sokrétű hatással van a bőrre: fiatalít, üdévé és egységessé varázsolja a bőrt, tonizál és gyulladáscsökkentő. Finom illata harmonizálja a bőrt az érzékekkel, és kiemeli a nőiességet. Nem véletlenül „nyúl utána“ sok szépségmárka, hiszen bőrszépítő ereje hosszú évszázadok, évezredek óta bizonyít.

Az organikus rózsa erejével

A Nivea gondolt egy nagyot, és újításba vágott, mégpedig a gyengéden ápoló micellás arctisztítói sorában. Organikus rózsavízzel „megpimpelve” jött ki egy ránézésre is nagyon szerethető, üdítő sorozattal. A rózsavizet már Kleopátra is használta, és a 21. századi arctisztítócsalád egyik fő összetevőjeként is szépen teljesít, kíméletesen és alaposan távolítja el még a vízálló sminket is. Mi a háromtagú családból (bár a kétfázísú micellás víz és az arclemosó gél is elég csábító) a nyári miniutazásokhoz biztosan a micellás arctisztító kendőt tennénk be (25 db, 1449 Ft), mert már pár másodperc alatt tiszta és hidratált arcbőrt érhetünk el – akár az úton is vattakorongok nélkül.

Rózsavizes arc- és hajszépítő permet

Az Omaia márkát nagy eséllyel csak az egészen organikus szemléletű márkákra vadászók ismerik. A bolgár márka organikus rózsavíz arcpermeteivel meglepően széles körű elismertségnek örvend, a nemzetközi szépségszerkesztő társadalom körében legalábbis. Ennek oka a minőség mellett az exkluzivitás, és persze a rózsa vitathatatlan szépítő ereje. Gyógyító és hidratáló tulajdonságainak hála örökzöldnek számít az összetevők terén, Bulgária pedig kifejezetten virágzó terep, ami a termesztést illeti. A bolgár Omaia titka is részben a bolgár rózsa erejében rejlik. Az egészen Hongkongig terjeszkedő brand legfontosabb bevezetése a bőrre és a hajra is tökéletesen alkalmazható permet, amely tonizál, frissít és enyhén illatosít is.

Természetes, lágy és hatékony formula

A Lush természetes kincstárából persze a rózsavíz sem hiányozhat, a márka az Ultrabland nevű, krémes állagú arctisztítójában (45 g, 3290 Ft) támaszkodik a rózsavíz erejére. Az ókori görög krém receptjén alapuló Ultrabland kifejezetten egyszerű és nagyon hatékony. A rózsavízzel, mandulaolajjal, méhviasszal és mézzel készített arctisztító anélkül távolítja el a szennyeződést és a sminket, hogy károsítaná a bőrünk természetes védőrétegét. Az ókori recept ne tévesszen meg, a használata egészen egyszerű… Egyenletesen vidd fel az arcodra, ahol a krém megköti a szennyeződéseket, így meleg, nedves ruhával vagy vattával könnyen eltávolítható.

Láttad már?

Fotó: Unspalsh